2019-09-24 366 浏览
与中学同学聚会就拣番啲交通方便嘅地方,今次就拣咗铜锣湾嘅希慎,贪喺地铁站附近嘛!一入到去侍应就真嘅杯茶俾我地,好似叫做玄米茶,我都唔系好肯定系咪,不过个味都几特别,感觉系比较健康!只碟都好得意有条鱼仔,感觉好精致💕鸡丝粉皮,𠮶酱同平时花生酱有啲唔同,识落冇咁”流”,粉皮好滑!好正。。呢个叉烧超级超级好食,肥瘦适中,而且好入味,林林地 ,劲好送饭👅👅👅一定一定要叫!柚子大虾,酸酸甜甜好开胃,而且炸粉适中唔会太厚,d虾又大又新鲜,好爽口!😊鲍鱼鸡煲,味道好惹味👍入边真系有鲍鱼,仲要有六七只,个只有手指指甲咁大,好搞笑!娃娃菜,好甜,加上银鱼仔去蒸,多左阵鲜味,又几夹㖞!叫咗个白饭,系用呢个竹筒装住,都几得意,入边有啲红色一点点嘅嘢,唔知系乜不过冇乜味嘅🤣

娃娃菜,好甜,加上银鱼仔去蒸,多左阵鲜味,又几夹㖞!

• 蜂蜜柚子虾球
  • 厚切叉烧皇