2023-01-14
终于到@bili_blu 派#散水饼 。 上网揾左好多间,又谂过买街铺啲西饼。其实见到好多ig 铺嘅都好靓,但始终担心规模较小,处理食材嘅地方未必有监管,同埋惊岀到黎货不对办。所以就拣一间影相好靓得嚟有街铺嘅 @waffleman . 佢地系赤柱有铺头。好耐以前有系店内食过,味道都唔错。记得当时食嘅系肉桂苹果窝夫,好好食。不过,佢上网买嘅同店内嘅款式有啲唔同。除左#窝夫 ,仲有#冬甩 ,#蝴蝶酥 。今次就叫左冬甩棒同蝴蝶酥+蛋糕仔。 😍冬甩棒 $22冬甩棒有三只味拣:朱古力,白朱古力同士多啤梨。同事feedback 都几好食。而且用蝴蝶结绑住,好岩影相用。好多同事食完都keep 住左个蝴蝶结😂😂😍蝴蝶酥加蛋糕仔 $$14蝴蝶酥我留左啲俾自己食🤪 松脆,香牛油味!会考虑新年时买番一盒做#贺年礼盒 。 蛋糕仔就普普通通。值得一赞嘅系,因为好迟先知边啲同事#WFH , 所以迟左落order , 变左做#急单 。但佢地都准时deliver! #香港散水饼 #散水饼急单 #赤柱美食 #港岛美食 #香港美食 #散水饼推介 #回礼 #散水饼香港 #散水2023 #升职饼 #foodie #food
今次就叫左冬甩棒同蝴蝶酥+蛋糕仔。
😍冬甩棒 $22
😍蝴蝶酥加蛋糕仔 $$14
#香港散水饼 #散水饼急单 #赤柱美食 #港岛美食 #香港美食 #散水饼推介 #回礼 #散水饼香港 #散水2023 #升职饼 #foodie #foodiehk #hkfoodie #gifthk #hkgift #lunarnewyear #stanley #hkfood #foodhk #香港探店