2018-07-31 96 浏览
今日系铜锣湾接男朋友收工,就食佢钟意食既韩国鸡减下压啦。呢间系lee garden个度行入啲就到了。入面环境暗暗地,气氛唔错,几适合情侣黎约会倾计的。都系半open kitchen design,可以系大玻璃入面见到里面有个大焗炉,见到staff将啲鸡搬出搬入。其实鸡有好多味,有辣招,葱香,照烧汁等。。。我地拣左招牌烧鸡,希望可以试真啲鸡既味度。碟鸡上得最快,未食已经闻到好香既鸡味加少少香草味。餐厅亦有手套提供,好贴心。鸡肉好嫩滑,唔洗点汁都好食㖞!介绍番汁有chilli sauce, cream sauce, honey mustard。chilli sauce令鸡有泰国味,honey sauce又甜又酸好开胃,cream sauce系再甜d。侧边都有个铁筒摆鸡骨。第二样食物就系海鲜汤乌冬。呢个好扺食,里面应该有七八只青口同蚬,两只虾,金菇同好多菜,汤底好鲜甜,而乌冬系唔系平乌冬,好滑的。野饮嗌左荔枝烧酒,男友话酒味不浓,不过荔枝味好味,应该几啱女仔饮。同埋真系好大杯。另一杯系芒果冻茶,正正常常几清新。Overall系抵食!有少少食唔晒,嗌左鸡既话另一碟𩠌可以嗌少啲。

入面环境暗暗地,气氛唔错,几适合情侣黎约会倾计的。

鸡肉好嫩滑,唔洗点汁都好食㖞!

另一杯系芒果冻茶,正正常常几清新。

2018-07-31