2017-04-23 388 浏览
早已听讲荃湾有间小熊主题餐厅,难得佢早收工,昨晚同女朋友仔一齐去试试。愉景新城 真系一个合家欢的主题商场,呢间餐厅当然亦系以精致小熊装横的主题,当然系要预约啦,去到就知原来好多人。餐厅服务员好细心同你讲解餐牌,而且会放多只熊仔俾你做点缀。我地叫左二份餐,三杯餐饮,<<草子莓莓>> 同 <<清凉仲夏>> 系以橙汁底做基楚沟出来的果汁,甜甜地好开胃,好适合小朋友口味。<<莫加咖啡>> 味道有少少淡,如果朱古力味浓 D 就 Perfect la , 我系 朱古力 的铁粉来的!主菜系鸡扒铁板烧,鸭胸意粉,还有烧肋骨。先讲鸡扒铁板烧: 识食铁板烧的朋友就会知,薯条要是脆的,而呢间的真系俾到脆薯条我! 鸡扒冇煮太久,刚刚熟,而且入味,黑椒汁份量亦好够。鸭胸意粉看似普通野,但食落里面系有奄好的酸洋葱,出奇地夹,几好味。我真系成碟食晒,连碎都食埋 ! BBQ 蜜糖芝士烧肋骨,蜜糖同芝士呢个配搭一向都好稳阵,亦系即叫即烧,上碟仲热烘烘,卖相好精致最后店员见我女朋友咁开心,仲 Upgrade 左甜品去朱古力心太

餐厅服务员好细心同你讲解餐牌,而且会放多只熊仔俾你做点缀。

主菜系鸡扒铁板烧,鸭胸意粉,还有烧肋骨。

最后店员见我女朋友咁开心,仲 Upgrade 左甜品去朱古力心太软,呢个心意上已经冇得输 ! 佢话一般生日就会免费帮客人 Upgrade ~

味道好好呀,个 Cake 同里面既流心都好合乎一个好味的心太软,蛋糕亦唔会大甜抢走朱古力浆。

总而言之,呢间餐厅环境,服务都好好。食物配搭味道亦相当稳阵,整体经验好愉快。有小朋友会更适合来,佢地一定会开心到 Crazy 左

起码我只女朋友已经系 XD ~~
忌帘餐汤
日式胡麻酱沙律