2024-05-29 60 浏览
经朋友介绍下去了尖沙咀既大同私房菜,餐厅要以预约booking, 做传统和新式广东菜!包箱之余还有卡拉ok可供客人享用,环境优雅有格调。花旗参响螺炖水鸭,睇汤渣就知够足料,汤头无味精而且无乜油!饮起黎够简单直接,有响螺既鲜味之余还有鸭肉既香味,汤渣再配上辣椒豉油更有风味。芝士焗蟹盖带有微微既香辣感,反而更衬托出蟹肉配芝士既香味!满满既馅料迫爆蟹盖,可配上醋汁更为风味!啖啖蟹香非常滋味。左宗棠辣鸡味道比较浓香惹味,辣度都相当有风味,鸡丁啖啖肉唔干身,味道几吸引我既味蕾。蟹粉豆苗份量够多,蟹粉金黄,豆苗色泽够光泽!而且豆苗无渣,入口味道相当讨好,还带有阵阵既蟹香。红烧乳鸽只只都够大只,肉嫩够入味, 卤水汁相当出色,味道浓而不咸!还伴上脆脆既虾片,几大月层次口感。广州荔湾豉椒炒蟹相当有风味,唔系用炸蒜炒!所以味道更为香浓入味!蟹肉够新鲜,酱料香味融入其中,炒得够香够镬气。大同咖喱牛腩配荷叶饭,咖喱类都系餐厅既招牌菜式,味道香而不辣!牛腩够嫩够淋!再配荷叶饭,内里配料超多又丰富,还渗出阵阵鸡润香味。

花旗参响螺炖水鸭,睇汤渣就知够足料,

蟹粉豆苗份量够多,蟹粉金黄,豆苗色泽够光泽!而且豆苗无渣,

入口味道相当讨好,还带有阵阵既蟹香。

蟹肉够新鲜,酱料香味融入其中,炒得够香够镬气。

内里配料超多又丰富,还渗出阵阵鸡润香味。