2024-09-27
四小拼$118, 一个价钱四款凉菜:小竹笋, 肴肉, 烤麸, 小排骨竹笋好入味, 无根; 肴肉食落完全冇肥腻感, 烤麸软绵绵而小排骨酸酸甜甜, 做前菜系不二之选👍🏻小笼包 $46, 汤头饱满, 肉汁香浓鲜😍鳝糊 $122, 上海菜必点之一, 鳝糊粗粗的一条条, 有咬口, 浓汁酱加埋爽甜嘅韮黄,简直系绝配👏🏻水煮牛肉$118, 一上枱只见满满嘅牛肉, 真系多到不得了, 牛肉仲好弹牙,摷下才发现有好多薯粉系窝里,薯粉吸收哂D汁嘅精华, 差D由配菜变主菜, 争住食😋酸辣汤一碗$48, 酸辣度调得刚好, 试完大家都话下次要叫一窝才满足😅黄金凉瓜$ 78, 做法我最欣赏, 系因为没有厚厚嘅粉浆, 每件凉瓜都沾满咸香嘅咸蛋蓉, 令平凡嘅凉瓜升华了砂锅福花菜$ 78, 我钟意食福花, 佢比西兰花软淋, 更没有草青味, 用砂锅上又可以保存温度, 抵赞👍🏻👍🏻雪糕高力豆沙$78, 热辣辣嘅高力豆沙遇上冻冰冰嘅雪糕, 真系唔好挂住影相, 仲要系10秒内KO佢🤣🤣
小笼包 $46, 汤头饱满, 肉汁香浓鲜😍