2018-02-05
今晚同旧同事gathering,见呢排天寒地冻,去打边炉就最啱啦!我地一行六人拣左去呢度暖暖胃~打边炉个汤底真系好重要。呢度既选择有好多,我地叫左醉生梦锅,有五种汤底:龙虾芝士、花胶鸡、肉骨茶、四川麻辣、沙嗲,实有一款岩心水!而个人比较钟意肉骨茶既味道,好有食紧药膳既感觉。食材质素都不错架,本地手切肥牛肉质软滑;手打芝心墨鱼丸虽然外表平平无奇,但当放进口中便知道与别不同;墨鱼丸口感弹牙,要小心有烫口既芝士馅!之后仲专登叫多个乌冬,可以用嚟捞芝士锅入面嘅芝士,烟韧既乌冬同香浓既芝士都真系几夹。另外,我地叫左期间限定既黄金炸鱼皮,上菜既时候已经闻到阵蛋黄香,食落口脆卜卜,一边等紧火锅既野食,一边食住佢等同fd吹水就最岩!最后,饮品都系d滋润下火既竹蔗茅根、柠檬薏米、洛神花茶等,不过用一个灯胆型嘅杯装住,几别致。整体来讲,质素环境服务都好好,但系价钱当然有番咁上下,不过一分钱一分货,所以推荐俾大家!