2018-12-14
金马伦道The Cameron上面有间西餐厅,Gastrobox the Cameron,楼底高,位置方便,最重要系食物质素高。华丽吊灯酒吧一角menu 上有几多选择,亦有2人餐,不过我地想自己话事,所以散叫。先来一个salad - Caesar salad ($78/ small)加烟三文鱼(+$35)感觉好新鲜好足料,沙律菜好fresh。烟三文鱼都有好几片。Lobster bisque ($68)味道好浓厚,好有龙虾味,又唔会太creamy!赠送嘅面包篮好香脆,伴龙虾汤食更滋味。Spaghetti bolognese ($135)越基本嘅食材越能食得出厨师嘅真功夫,呢味肉酱意粉够弹牙,肉酱汁好香,调味刚刚好。Grilled Spain Kurobuta Pork ($238)值得一提系呢度上菜次序好好,会事先同你讲好,然后由沙律、餐汤到主菜,亦唔会一次过上太多,安排非常好。西班牙猪扒,餐厅建议9成熟,我绝对接受到,肉味浓,伴碟薯蓉都好滑。加多一个side: roasted baby potatoes with herbs ($46)Baby potatoes 好嫩,外皮烤得脆,连皮
华丽吊灯
酒吧一角
加烟三文鱼(+$35)
感觉好新鲜好足料,沙律菜好fresh。烟三文鱼都有好几片。
Lobster bisque ($68)
味道好浓厚,好有龙虾味,又唔会太creamy!
赠送嘅面包篮好香脆,伴龙虾汤食更滋味。
Spaghetti bolognese ($135)
Baby potatoes 好嫩,外皮烤得脆,连皮食都好味。
甜品系Creme Burlee ($52)
果然够creamy,面头再烧脆d更好。