2018-10-02
唔揾唔知原来呢条巷仔入边都有唔少餐厅林立,今日就黎到呢间soul9+, 个名都几趣怪。门面加上少少蓝色灯光几好feel, 隔离又有d 小酒吧~有点置身中环既感觉。里面环境唔算好大,大概只有6,7张枱。我几钟意门口既流星灯同枱面上既串串灯营造到一种小浪漫既感觉。✨餐牌简单分为两页,加$48 可以升级沙律同汤。✨冻肉芝士拼盘($88): 望落好丰富,估唔到d 芝士都几多仲好大旧😮, 味道由淡至浓既都有,但系就咁食都唔会好漏。火腿厚身味道好咸香,配埋芝士好好味,呢个时候好想有块面包夹下xD。✨沙律除左醋汁之外,仲加左d 类似橙味既果jam~~捞埋一齐食超正。另外仲有青瓜,杏桃干配搭埋芝士食,都几夹几清新。✨原板海胆,黑松露蟹膏意大利饭($158): 个蟹膏超鲜味,意大利饭软硬适中索晒忌廉汁,捞埋黑松露真系好香,不过个饭就细左d 唔多够喉。✨原板海胆见到已经流口水,口感嫩滑鲜味,包埋紫菜无得弹。✨烧美国猪鞍扒($178): 成个tone好靓卖相好精致, 猪鞍虽然瘦左d, 不过切开系充满肉汁。薯角好香超级热辣辣,沙律仲配左两旧好清甜既柑仔😋。呢度既食物我觉得摆盘上都几精致用心,以小店黎讲质
✨餐牌简单分为两页,加$48 可以升级沙律同汤。
✨原板海胆见到已经流口水,口感嫩滑鲜味,包埋紫菜无得弹。
呢度既食物我觉得摆盘上都几精致用心,以小店黎讲质素唔错。