2021-05-26
好耐冇打边炉啦🍲 趁着仲未到夏天去烚吓烚吓。叫咗个鸳鸯汤底,一半系大骨滋补汤,另一半系麻辣汤底。打边炉之前会送碗红枣雪耳糖水,食辣之前滋润下个胃🤣 甜甜地几开胃。落单系扫QR code,感觉几方便,好有系统咁分类食物,随时可以睇自己叫咗几多食物,确保唔会落错单。当我哋order咗八个𩠌之后,唔使10分钟啲食材一次过送晒上嚟🥢呢间火锅店嘅食材可以嗌半碟/ 一碟 🍽,我哋大部份食材都 order 半碟,可以试多啲唔同食物。另外亦好贴心咁有围裙🦺提供,就算着咗白色衫都唔惊弹到👍🏻.《晓宇苕粉》⭐️苕粉系红苕粉条嘅制品,红苕又名红薯,食落去嘅质感好有惊喜,比红薯粉再 chewy,结果最后encore再叫🤙🏻《纽西兰精品羊肉卷》一啲羊膻味都冇 够薄《鲜活海蛏》⭐️送上来嘅时候佢哋做识郁,好新鲜!只要放入镬5分钟就食得,好鲜甜!《手打虾滑》侍应好细心咁帮我哋分好虾滑大细再放入火锅入面,食得出好新鲜,个面仲有啲蟹子🦀《香卤猪大肠》系我最钟意嘅猪大肠🤩一啲都唔un《千丝柏叶/ 稻田毛肚》都系牛肚😂 灰黑色嘅稻田毛肚都系第一次食 口感唔错《十秒牛舌》⭐️真系放落火锅10秒拎上嚟就啱啱好🙆🏻♂️ 几有咬口《桂花
《晓宇苕粉》⭐️
《鲜虾云吞》
大大粒虾 🦐 云吞皮够薄
《美国安格斯优质肥牛》
肉质嫩滑 🥩
🍴渝味晓宇湾仔 (Wan Chai)
📍湾仔皇后大道东202号QRE Plaza 6楼
[湾仔站 B2 出口,步行约7分钟]