2019-05-21 3463 浏览
Sift Patisserie (中环)中环遮打道10号太子大厦240-241号舖-----老实讲B仔系唔中意食cupcake的 我对cupcake ge印象就系又无水果夹心 又无脆脆饼底 得一旧drydry地ge蛋糕 同一堆甜到阿妈都唔认得ge cream🤷🏻‍♀️简直又唔好食又令人徒添脂肪~唔系有人散水买 我都唔会想试 但系sift ge cupcake竟然颠覆左我对cupcake ge睇法-Red velvet($28) 😛呢款红丝绒蛋糕 蛋糕部分非常湿润又蓬松 口感软绵绵 好似丝绒咁 轻盈柔顺 味道唔会太甜腻 带少少朱古力ge甘苦味 而上面ge cream cheese同蛋糕一样 非常出色 奶油打得非常扎实 入口细腻 将好似丝绒般ge幼滑感 发挥到极致 味道方面奶油带🍋柠檬味 酸酸甜甜 进一步将cupcake ge甜腻感减低 整体非常高质 第一次令B仔爱上cupcake~😆-----👶🏻B仔整体评价:9/10个👍🏻👶🏻B仔抵食程度:7/10个👍🏻👶🏻B仔环境评分:买走yo👶🏻B仔味道评分:9/10个👍🏻👶🏻B仔回头机会:9/10个👍🏻-----#swallowhongkong跟住
Sift Patisserie (中环)
中环遮打道10号太子大厦240-241号舖
👶🏻B仔整体评价:9/10个👍🏻