2008-06-04 19 浏览
今个星期会系附近返工,经过大记攦粉,记得系openrice都有d名气..于是一次过试左呢度既芝麻糕,红豆糕,红枣雪耳糕同新出品既鲜奶南瓜糕..(每件$4)必推鲜奶南瓜糕同芝麻糕..!鲜奶南瓜糕:第一啖食落有好香奶味.同淡淡既南爪味~      虽然有少少感觉南爪味俾奶味盖过左..      但系糕身做得好软滑.绝对岩晒我口感!      食完我仲忍唔住返check多两件..最后真系饱到我呀~...芝麻糕:食落够芝麻味,口感又系好软滑,而且仲冇坤记出品既过份湿同淋,赞    (最重要系平过坤记$2..点都抵食d啦!)红豆糕:呢个排第三啦,其实都唔错嫁,只不过系我钟意上面果两款多d姐!    食落同坤记-红豆糕都相差唔几!红枣雪耳糕:食落好清新,一d都唔甜,而且仲有真系有大大旧雪耳系入面!      不过好似唔多觉有红枣.口感比较爽身唔太岩我..      我自己都系钟意甜甜地又软滑既糕点多d
必推鲜奶南瓜糕同芝麻糕..!

鲜奶南瓜糕:第一啖食落有好香奶味.同淡淡既南爪味~
      虽然有少少感觉南爪味俾奶味盖过左..
      但系糕身做得好软滑.绝对岩晒我口感!

(最重要系平过坤记$2..点都抵食d啦!)

食落同坤记-红豆糕都相差唔几!

不过好似唔多觉有红枣.口感比较爽身唔太岩我..
      我自己都系钟意甜甜地又软滑既糕点多d

• 鲜奶南瓜糕