2015-06-28 5479 浏览
女人爱靓就梗架啦,所以系OR 见人post啲环境相出嚟咁靓,就一于约朋友系度食生日饭。可惜今次见唔到金鱼,因为我哋坐嘅系普通木枱。 不过见佢门口摆住大大细细嘅装饰品,都几吸引。当晚由于我要开OT,所以迟到,影唔哂所有食过嘅嘢。朋友发板叫咗酱猪耳丝,香渣拌豆腐,炒刀削面,白菜水饺,大葱羊肉水饺,片皮鸭半只,糖醋排骨,酸溜冬瓜同拔丝士多啤利。羊肉水饺皮大厚,肉太少片皮鸭肉片得太厚,口味尚算可以,香味欠奉炒刀削面冇镬气,冇味,唔对板糖醋排骨口味可以,有酸有甜,转眼已被ko, 因为唔大碟呢!酸溜冬瓜份量同样太少,酸味太重,朋友们食唔惯呢万众期待嘅士多啤利,卖相不得了,照相系叫呢个甜品嘅重要环节。可惜,点解个士多啤利入面有啲系热嘅有啲系暖嘅,分数即时大减,重要系放耐一阵就出水,成碟嘢卖相分都减埋,即时唔想再食整体嚟讲呢餐可算系糖衣陷井,贪靓好奇嘅朋友可以一试,但真心想食餐好嘅就可有其他选择。
当晚由于我要开OT,所以迟到,影唔哂所有食过嘅嘢。

羊肉水饺

羊肉水饺皮大厚,肉太少

片皮鸭

片皮鸭肉片得太厚,口味尚算可以,香味欠奉

炒刀削面

炒刀削面冇镬气,冇味,唔对板

糖醋排骨

糖醋排骨口味可以,有酸有甜,转眼已被ko, 因为唔大碟呢!

酸溜冬瓜

酸溜冬瓜份量同样太少,酸味太重,朋友们食唔惯呢

拔丝士多啤利