话说最近GG body check🏥,医生话我缺铁性贫血❤️‍🩹💀🩸,加上到左秋冬季节天气干燥🥶,皮肤变差🤕,于是就上网睇下有咩食疗岩我。原来有间打正旗号嘅椰子炖汤♨️<<椰小盅‧炖汤饭店 (深水埗)>>连续蝉联两年(2020 & 2021)米芝莲推介街头小食👑,被评为「新鲜食材,细心准备:美味佳肴」,讲到甘犀利😎,一于试试佢咩料先🤪。📌织金竹笙乌鸡椰小盅($66)🫕话有益气养血,美容养颜,岩晒女士👩🏻‍🦰👱🏻‍♀️👩🏻‍🦱。一送上枱都觉得好吸精😍,劲可爱😚,好似椰小盅系一位小朋友🧒🏻👧🏻👦🏻👶🏻,坐系櫈仔上面甘。店主见我轮轮尽尽🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♀️,仲会自动请缨用铁砂掌🫷🏻帮我徒手拎起个热辣辣❤️‍🔥嘅椰子倒落个碗仔度,又细心💞又一眼关七👀,感觉窝心💘。 讲返个椰小盅先,我寻宝甘发现里面收埋入乌鸡、杞子淮山、红枣同一大条竹笙,真材实料,炖出泥个味鲜甜之余,有椰子嘅清香,我可以好肯定呢个汤百分百原味,冇盐冇糖冇味精,因为我唔受得味精,一食就会敏感,而饮完之后不但止冇口渴感,而且系感觉由五脏六腑🧠🫀🫁🩸润到出我皮肤,好滋补🤤,原汁原味之选🤩。📌手工芋圆($40)仲试埋

📌织金竹笙乌鸡椰小盅($66)🫕

📌手工芋圆($40)
仲试埋呢度嘅手工芋圆添呀,每一粒烟烟韧韧🤏🏻,好软糯,好好噍,味道天然。好滋润~🤭

系依度食完之后一d都唔dry lu!🤗🤗🤗

💸💸💸$106