2014-08-10 2945 浏览
第二次黎食,终于的起心肝要打食评。对上一次黎到食,遇到logo入边嘅𠮶位叔叔(创办人)佢埋黎落单好害羞嘅样子。好亲切嘅一位老人家。我第一次黎就要book枱,而且门口仲有人排队等位。不过第二次星期六,竟然唔需要等就有位,入仲要唔多枱客。侍应有香港人,也有日本人,所以落单用号码就唔会错。先讲两次都有点嘅食物,主打食物-梦幻鸡翼比第一次好食,因为第二次香料比较多,食落味道会出,加上炸得较脆。因为第一次食好好食,所以第二次都叫,个味噌嘅味道可以用北京片皮鸭酱去形容。不过今次个酱好干,好似放咗阵先拎出黎嘅感觉。一食爱上- 芥末八爪鱼少辣,芥末好攻鼻,好刺激依个小食系好细碟,但系八爪鱼切晒粒,其实就好多。一定要食下依个再食下其他野食,keep住食,只会好攻鼻,食唔出阵味。梅酒好好饮,唔会得个甜字,梅味出。(食咗一次)蛋花粥你估唔到咁好食。一般白粥会有碱味。但系依个粥应该用汤去煮,味道鲜甜,清香,唔觉唔觉食多咗。(一窝大概有4碗)西柚汽酒有得影,有得玩,有得饮。不过好唔好饮就要视乎个生果味道酒精唔重依个甜品,重点系雪糕,牛奶味好浓。蕃薯反而一般。完--------------------------
第二次黎食,终于的起心肝要打食评。

对上一次黎到食,遇到logo入边嘅𠮶位叔叔(创办人)
佢埋黎落单好害羞嘅样子。好亲切嘅一位老人家。

我第一次黎就要book枱,而且门口仲有人排队等位。
不过第二次星期六,竟然唔需要等就有位,入仲要唔多枱客。

侍应有香港人,也有日本人,所以落单用号码就唔会错。

先讲两次都有点嘅食物,
梦幻鸡翼
主打食物-梦幻鸡翼
因为第一次食好好食,所以第二次都叫,
个味噌嘅味道可以用北京片皮鸭酱去形容。

不过今次个酱好干,好似放咗阵先拎出黎嘅感觉。
芥末八爪鱼
一食爱上- 芥末八爪鱼
少辣,芥末好攻鼻,好刺激
依个小食系好细碟,但系八爪鱼切晒粒,其实就好多。
梅酒
好好饮,唔会得个甜字,梅味出。

(食咗一次)
蛋花粥
你估唔到咁好食。一般白粥会有碱味。
但系依个粥应该用汤去煮,味道鲜甜,清香,唔觉唔觉食多咗。
(一窝大概有4碗)
西柚汽酒
有得影,有得玩,有得饮。
不过好唔好饮就要视乎个生果味道
酒精唔重
蕃薯雪糕
依个甜品,重点系雪糕,牛奶味好浓。
蕃薯反而一般。

回头率:1/10 要食嘅都食咗,价钱偏高。
2014-07-19
梦幻鸡翼