2018-11-14 1025 浏览
要系观塘工业区开餐,有时系几令人头痛嘅事,实在太多选择!  好彩友人系呢头返工,不时带我去呢度食,果度食!  今晚上到黎呢度食私房菜门口无招牌名,要认住门牌号码,以深木色作装饰,墙上有2部电视,走平实路线有散叫,亦有多种款式套餐供应,今晚叫左呢个二人套餐 (2)麻辣手撕鸡撕成鸡丝,加埋爽口多汁青瓜丝一齐食,麻辣度十足,作为冻盘前菜几醒胃什菌豆腐大蚬汤每碗都有1只大蚬及豆腐,汤底饮得出鱼汤嘅鲜甜味,大蚬无沙,豆腐超滑,热度十足,好饮呀.................几想可以饮多碗呀!!大肉蟹 (可选花雕鸡油蛋白蒸,避风塘炒,姜葱,胡椒炒,四川香辣炒),好明显呢碟系姜葱炒,肉蟹体型系属于大只佬级,二人分享绝对够食,放上枱后香气四溢,忍唔住先食D葱,好甜㖞..........蟹钳D肉几咁澎湃...................肉质几甜酱汁调味令到蟹肉多一份滋味白胡椒香爆南非鲍鱼两只已经起埋壳,一夹就食到,味道几香白胡椒味,有别于一般清蒸/姜葱爆煮法; 口感相当弹牙!流沙黄金虾3只放上枱面后已经闻到咸蛋黄嘅香味,虾壳全挂上流沙,连个头都可以食埋; 虾肉又系相当弹牙,绝唔系霉肉货色!士多啤梨

有散叫,亦有多种款式套餐供应,今晚叫左呢个二人套餐 (2)

麻辣手撕鸡

白胡椒香爆南非鲍鱼

流沙黄金虾3只
流沙黄金虾

士多啤梨骨

一字排配以开胃酱汁,无咩肥肉,肉质唔嚡口,食多件都唔会觉腻!

蒜蓉炒时菜 (西籣花),够镬气,蒜蓉炒菜出事率从来偏低
蒜蓉炒时菜 (西籣花)

蟹油银芽炒面

炒得颇干身,用蟹油炒但唔系几食得出,但配以辣椒酱一齐食系无得输,只有银芽及芝麻晒面,感觉干净俐落!

仲送埋甜品  (种类会有芒果布丁/芝士布丁/云呢拿布丁或椰汁红豆糕,要看师傅当晚的预备),而今晚有呢客椰汁红豆糕
椰汁红豆糕

绵口红豆蓉似食紧红豆冰中嘅红豆质感,椰汁糕几香椰汁味,细滑又唔太甜,又系好味嘅!

全单$930,收茶位每位$2,食物水准相当唔错,食完一味先上一味,唔怕一次过上晒食唔切会冻晒,下次要食海鲜,唔驶一定要去西贡!
姜葱炒蟹
白胡椒香爆南非鲍鱼