2024-05-28
🦑凉拌墨鱼头($47)份量十足,出面比较少机会食到用墨鱼头做嘅小食,墨鱼头爽口弹牙,加上满满嘅蒜香,本身已经好入味,但强烈建议点埋个醋一齐食,个醋简直系将成个墨鱼头嘅味道升华🐖秘制猪颈肉($48)猪颈肉即叫即制,需要少少等候时间;上枱热辣辣之余仲要食到外脆内juicy,个酱辣辣地好惹味🍲 云香园米线($64)坦白讲,我无谂过咁大碗同咁足料,如果比较细食嘅真心可以两个人share;入面有台湾肠、冬菇、鸡丝鸡翼、鱼肉春卷,螺旋草同腐竹,米线用左广西原产地嘅优质米线,食落去Q弹唔会太腍,而汤底就系每日用左6个钟大火熬制嘅猪骨汤,今次我叫左BB辣,食落口味道啱啱好,唔会好似平时出面食米线咁会食到好口渴🍜热拌米线($37)我地叫左酸辣小辣,平时最怕食辣得个死辣,呢度嘅酸辣系食到有层次,而唔系侧重哂系任何一边,不过如果份量再多少少就完美啦虽然今次无叫到野饮,不过听讲云香园系使用自家拼茶叶,茶叶味道更系全港独有!下次会嚟试下
🐖秘制猪颈肉($48)
🍲 云香园米线($64)
🍜热拌米线($37)
凉拌墨鱼头
秘制猪颈肉