2018-12-06 550 浏览
环境: 餐厅位于杨屋道街市后面既百悦坊一楼, 店内唔算好大, 不过都有十几二十枱座位, 平日晏就午餐时间环等大概5-10分钟时间, 因为都几多人食. 餐厅另一卖点系佢采用开放式厨房, 可以见到师傅调制料理.食物:大丼屋主打不同日本丼饭, 有海鲜丼, 牛肉丼和鳗鱼丼等. 今次叫左佢个即烧鳗鱼丼试试. 其实宜家要系香港揾个好食但唔贵既鳗鱼系有d 难, 所以我今次都唔系有好大期待, 不过呢个鳗鱼饭俾到我惊喜. 鳗鱼香气十足, 食得出系即烧, 而且鳗鱼份量十足. 不过最特别系佢有日本传统烧鳗鱼既味道, 亦即系鳗鱼丼上既香叶碎, 我认为呢个系传统鳗鱼饭既精髓, 亦都系香港唔多有既鳗鱼丼味道, 所以我非常推介呢个鳗鱼饭. 不过唯一差少少系鳗鱼皮有点硬.价钱:鳗鱼丼$98, 以午餐来说可能贵左d, 但以一个原只即烧鳗鱼丼来说呢个价钱都还可以接受, 个人认为呢个鳗鱼丼值得试.

环境:

食物: