2017-08-04
今日去湾仔食午餐,沿途经过一间面包舖,谂起阿妹成日投诉大型连锁店嘅面包非常空气,拎来做早餐营养不够,于是入去行一行这一种自家制嘅面包店。一入门口见到每一款面包嘅摆设都井井有序,风格清新,店员见我喺度左网友网,俾咗啲单张我睇,原来佢哋系唔用添加剂嘅,等我买几个返去试吓先!1. 日式紫薯包$12 :面包非常优质,吃下去有面包嘅香味,紫薯蓉是真材实料,冇花巧,吃得出是紫薯的自然甜度,而且软绵绵嘅,感觉很健康。👍👍2.米兰香橙$22 :米兰香橙真系未食过,个名好特别。味道亦一样特别,香橙粒非常多,所以每一啖都可以享受到橙甘香,而且面包里面还有一些果仁,咬下去是非常有口感,值得一赞嘅系面团里面嘅空气发酵得非常自然,所以食落去系有实而软嘅感觉,很正!😋😋3. 绿茶曲奇:走嘅时候见到有曲奇,店员好主动咁俾我试左几款味道,我发现绿茶曲奇嘅啖啖绿茶香非常之真,所以忍唔住手买咗一包返去食,非常松化,屋企人食完个个都忍唔住赞!👍👍服务非常之好,令我俾钱嘅时候抬头见到有咖啡卖,就顺手买咗一杯咖啡,咖啡香滑,是很好的质素。小店就是应该好似这一间面包舖咁富有人情味,真诚并且用真材实料,第一次可以食到会饱嘅面包,令
1. 日式紫薯包$12 :
2.米兰香橙$22 :
3. 绿茶曲奇:
小店就是应该好似这一间面包舖咁富有人情味,真诚并且用真材实料,第一次可以食到会饱嘅面包,令我惊讶发觉原来面包也可以咁好味!