2022-06-27
(ノ*>∀<)ノ┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈铜锣湾花花打卡小店星期六同朋友去左位于铜锣湾既靓靓打卡楼上cafe小店食下午茶🫖,周围都舖满花花,即时少女心爆发✨店家除了环境上花心思,食物名同摆盘都花尽心思呢!由于每道菜都会配上食用花作摆设🌸所以一上枱真系非常吸引目光┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜紫醉金迷 $208 (4/5)紫,新鲜紫椰菜打碎配忌廉煮既意大利饭醉,香气扑鼻既清酒煮蓝青口金,香草蒜茸烤大虾洒上金箔迷,希望会迷上饭用左紫椰菜整变左浅紫色好特别 即刻感觉健康左😝而且饭既口感软糯虾加左芝士烤焗后好香口而且都几多肉,青口份量几多!┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜泰式香辣烟肉炒蝴蝶粉 (4/5)呢个系店家既新菜式✨好惹味的一款意大利粉辣度都偏辣岩晒中意食辣既人🤤而且配左烟肉粒炒变得更香口,仲有啲泰国香叶tim 上面一样有花花点缀┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜蝶豆花绿茶 $45 (4/5)系浅紫蓝色配上黄色渐层既饮品!岩晒打卡绿茶味道正常,加左蜂蜜甜甜地┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜玫瑰花酿红茶 $40 (4/5)茶杯系浅蓝色好靓😻仲系贝壳形状既碟呢!玫瑰
铜锣湾花花打卡小店
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜紫醉金迷 $208 (4/5)
紫,新鲜紫椰菜打碎配忌廉煮既意大利饭
醉,香气扑鼻既清酒煮蓝青口
金,香草蒜茸烤大虾洒上金箔
迷,希望会迷上
虾加左芝士烤焗后好香口而且都几多肉,青口份量几多!
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜泰式香辣烟肉炒蝴蝶粉 (4/5)
呢个系店家既新菜式✨好惹味的一款意大利粉
上面一样有花花点缀
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜蝶豆花绿茶 $45 (4/5)
系浅紫蓝色配上黄色渐层既饮品!岩晒打卡
绿茶味道正常,加左蜂蜜甜甜地
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜玫瑰花酿红茶 $40 (4/5)
茶杯系浅蓝色好靓😻仲系贝壳形状既碟呢!
玫瑰花味几浓,不错👍🏻系一杯睇得又饮得既花茶