(非会员)
2007-10-13 32 浏览
本人是在西环由细住到大的街坊, 话说有晚同老公食饭, 一入到去见到有几张空, 想坐最后0个张空.正想行过去, 侍应A就问: 小姐几位? 当我表明两位后就叫我搭. 我话想坐空后行左无两步, 侍应B又问我, 又再叫我搭, 仲讲大话话张比人BOOK左(但上并无留坐牌, 侍应A亦无提). 于是我问佢系咪讲大话, 佢当堂无言以对. 我又再次表明想坐空. 去到前,尚未坐低, 侍应C又叫我搭, 又话两位唔可以坐空, 一定要搭! 如果你由入舖开始有3个人分别话你3次你都嬲啦, 于是未话唔食即走咯!! 大佬, 我都要比钱食野0家, "加记"唔系唔使钱的饭堂呀, 坐边到都要你规定. 我系来食饭唔系受气.我强调当时并无人等位! 其实讲到中菜小炒, 佢拍马都追唔到"七喜"啦!但由于租约问题, 七喜折左. D人先去帮衬佢之嘛. 生意多左未开始巴巴闭闭, 又赶客埋单, 又指人坐.以后都唔使旨意我再去!!

侍应C又叫我搭, 又话两位唔可以坐空, 一定要搭!

以后都唔使旨意我再去!!