2024-08-13 243 浏览
去同男友去旺角食omakase,12道菜旬彩席间料理只系$400几蚊🤫前菜 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️估唔到前菜已经咁丰富!「矶煮鲍鱼」煮得好淋身好入味,一啲都唔会老柴,食落甜甜地味道好好👍🏻 「带子、八爪绣球菌配山葵汁」好特别开胃,带子好鲜甜,八爪绣球菌第1次食,好想可以食多啲🫢 刺身盛 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️「灸烧10日熟成刺身」鱼味浓郁,淋上少少酸酸地嘅醋汁,唔需要点豉油已经好够味道👍🏻 「云丹白虾」中嘅云丹原来即系海胆嘅意思,配上非常滑溜嘅白虾,呢个配搭真系无得输!蒸物 ⭐️⭐️⭐️⭐️「鱼子鹅肝蒸蛋」摆盘劲靓,将蛋浆注入蛋壳,上面摆放矜贵嘅鹅肝同鱼子酱,入到口味道好丰富,值得一试😌御造 ⭐️⭐️⭐️⭐️呢个菜色外观同内涵都系一流😍 「三文鱼子酱醋蟹肉最中饼」系花花造型,打开见到满满嘅蟹肉同三文鱼子,好鲜味!「伊达卷」我又系第一次食,细细件睇落好似卷蛋,原来佢系日本传统新年必食嘅食物,甜甜地,食落感觉好绵密👍🏻味自慢串烧 ⭐️⭐️⭐️⭐️「酱油秘制烧豆腐」虽然睇落普通,但味道都好唔错,而且份量好足👍🏻时令烧鱼 ⭐️⭐️⭐️⭐️「风干喜知次」个名好有日本feel! 烧鱼鱼肉keep到嫩滑,调味一流!天妇罗 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️分别有秋葵同埋虾天妇罗

前菜 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

刺身盛 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

蒸物 ⭐️⭐️⭐️⭐️

御造 ⭐️⭐️⭐️⭐️

味自慢串烧 ⭐️⭐️⭐️⭐️

时令烧鱼 ⭐️⭐️⭐️⭐️

天妇罗 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
分别有秋葵同埋虾天妇罗,炸得香脆热辣辣,waitress会喺你面前倒上暖暖地嘅天妇罗高汤,好有仪式感😍

烧时令贝 ⭐️⭐️⭐️⭐️
「牛油烧北寄贝」好有鲜味,配上少少菇类👏🏻 食完大大只北寄贝,千其唔好错过剩低嘅浓汤,充满精华味道好鲜👍🏻

御食及汤 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
「文蛤鱼汤」熬咗超过八个钟,所以鱼嘅精华都喺晒个汤到!waitress问的需唔需要加盐,我建议不用加,可以饮到鱼汤鲜味十足!「黑松露宫崎和牛炒饭」劲重黑松露香味,唯一缺点就系太细碗了🤣

甜品 ⭐️⭐️⭐️⭐️
到我最期待嘅甜品啦😍 有3款甜品劲满足,十胜红豆好甜好大粒,绿茶蕨饼我好钟意👍🏻仲配上一小杯果汁,清凉口感俾我一个完美嘅结尾✨

2024-08-07
庆祝纪念