餐厅: 鴻星中菜 (MOKO新世紀廣場)
资讯:

2023-07-13 4660 浏览
早排见到呢间为人所熟悉嘅酒家推出海鲜套餐,非常吸引有龙虾、东星斑、鲍鱼、花胶翅真系劲丰富,即刻约咗几个闺密嚟品尝一番点知全女班真系搞唔掂好多嘢都要打包‼️估唔到呢间酒家嘅食物质素系咁好,全部都好有睇头又好食「花胶翅」虽然啲翅唔系原整的一梳梳,比较散,但份量一啲都唔少花胶食落好爽口软滑,对得起呢个价钱😊 「蚝皇鲍鱼扣花菇」鲍鱼仔嘅质地非常细腻,一啲都唔韧「海虾汁龙虾」真系要赞一赞呢只龙虾煮嘅时间非常好‼️完全食到龙虾嘅鲜嫩Q弹嘅口感汁酱亦唔会抢左龙虾嘅鲜甜味,调味方面拿捏得好好「炸子鸡」亦是我个人非常钟意嘅菜式之一,外层非常酥脆,内里仍然保持著肉质嘅鲜嫩呢间有声望嘅酒楼煮海鲜果然有一手煮海鲜其实最重要系时间控制,龙虾、东星斑都保持到肉质好嫩滑,真系劲加分‼️结尾仲有蛋黄寿桃包&红豆沙,好满足呀
早排见到呢间为人所熟悉嘅酒家推出海鲜套餐,非常吸引

有龙虾、东星斑、鲍鱼、花胶翅

真系劲丰富,即刻约咗几个闺密嚟品尝一番

点知全女班真系搞唔掂
好多嘢都要打包‼️
估唔到呢间酒家嘅食物质素系咁好,
全部都好有睇头又好食

「花胶翅」
虽然啲翅唔系原整的一梳梳,比较散,但份量一啲都唔少

花胶食落好爽口软滑,对得起呢个价钱😊

「蚝皇鲍鱼扣花菇」
鲍鱼仔嘅质地非常细腻,一啲都唔韧

「海虾汁龙虾」
真系要赞一赞呢只龙虾
煮嘅时间非常好‼️
完全食到龙虾嘅鲜嫩Q弹嘅口感

汁酱亦唔会抢左龙虾嘅鲜甜味,调味方面拿捏得好好

「炸子鸡」
亦是我个人非常钟意嘅菜式之一,
外层非常酥脆,内里仍然保持著肉质嘅鲜嫩

呢间有声望嘅酒楼煮海鲜果然有一手

煮海鲜其实最重要系时间控制,
龙虾、东星斑都保持到肉质好嫩滑,真系劲加分‼️

结尾仲有蛋黄寿桃包&红豆沙,好满足呀
2023-07-12