2018-08-04 103 浏览
最近仔仔喺旺角上暑期班,成日去旺角都唔知食乜好,周围都好多人,又唔系度度都啱小朋友去。最近朋友介绍左我去女人街一间食面嘅小店,叫做「无面不欢」。一听个名即刻令我谂起无辣不欢,果然佢哋系食四川重庆野,真系有好多辣野!不过,好彩唔系所有野都辣,佢地都有啲唔辣嘅同小菜,所以仔仔都啱食!我哋两个人首先食咗「凉拌秋葵」,呢个有少少辣,仔仔唔系好食到,不过我自己就几钟意食,几新鲜爽口。之后再嚟多个「香酥排骨」,呢个排骨揸得好香口,而且一啲都唔油腻,所以仔仔非常之钟意食呢一道菜!小朋友都系钟意食啲香口野㗎喇。然后我哋今餐嘅主角就叫左「顺德卜卜蚬花甲粉丝」,呢度菜我同仔仔都好啱食,蚬同花甲都好鲜甜,再配左个粉丝,够饱肚之余又唔会食得太滞!下星期落堂之后又可以再嚟啦!