2024-10-23 303 浏览
今晚同友人到MOKO行街食饭,到了the pantry & chips republic。餐厅装修和谐舒适,坐位安排得不错。同朋友叫咗个香酒蓝青口做头盘面包焗得好脆,个汁都几开胃,而且唔会太腻,青口份量唔少之余仲好新鲜。之后主食我哋叫咗一个安格斯牛肉鹅肝无花果酱汉堡。牛肉汉堡扒煎得好香,再加埋鹅肝都有煎香过,无花果酱酸酸甜甜又唔会太多, 解腻之余仲提升左成个汉堡嘅味道层次!😍 然后叫咗一个Special Menu上面嘅原只鱿鱼墨汁意大利饭原只鱿鱼有煎香过,而且意大利饭旁边有啲蕃茄莎莎,配埋意大利饭一齐食带一点酸甜更加开胃!意大利粉生熟适中,非常正。另外同朋友仲叫咗两杯奶昔,慰劳一下返工嘅辛苦。拣咗一杯Baileys奶昔, 另一杯系薄荷朱古力奶昔。两杯嘢饮唔会太甜之余仲够晒肥仔 😍整体而言,the pantry食物环境都系水准之上,绝对会再来拜访!