餐厅: Maison ES
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-08-28 208 浏览
同女朋友去湾仔晚餐,拣咗呢度有户外室内位置,装修劲靓,可以话系约会或者周年纪念都非常适合。另外仲有,呢度其实系佘诗曼拍新闻女皇时候,其中嘅拍摄场地呢~ 估唔到除咗环境靓食物质素都非常高😎点咗个二人晚餐~ 开始时候每人有杯香槟🍾微微酸感,带有气泡嘅感觉,令人非常开胃🥢头盘@Cuttlefish Noodles好钟意呢碟系将墨鱼切成面条形状,加埋辣辣地嘅泡沫,同埋三文鱼籽和濑尿虾碎,入口提升鲜味同层次@The "Tartare"用牛骨装住他他牛。店员介绍呢碟牛肉系加入咗麻辣酱,上面仲有半熟的鹌鹑蛋同鱼籽酱。食嘅时候,放到亚麻籽脆饼一齐食。好味😋🥢主食@French Quail鹌鹑两食。中间系用慢煮嘅鹌鹑胸部做成卷状,再加入绍兴酒煮成。入口非常滑嫩,有少少似醉鸡感觉,有阵阵酒香🤤 而另外两件就系炸鹌鹑腿,配埋汁酱,好惹味呀@Silver Pomfret简单讲其实系煎䲝鱼。用豆豉打成的泡沫,鱼肉上面再加配蚬肉等等,呢个fusion菜,食起黎比较中式嘅豆豉咸香感觉,几得意🥢甜品拣左是日精选。系法式千层西多士配云呢拿雪糕,口感外脆内软

🥢头盘
@Cuttlefish Noodles

@The "Tartare"

🥢主食
@French Quail

@Silver Pomfret

🥢甜品
拣左是日精选。系法式千层西多士配云呢拿雪糕,口感外脆内软
2024-08-20