2018-05-31 69 浏览
同朋友见到佢新开,大家又钟意食辣,就试下。舖位近希慎广场,算方便。店内环境干净,偏细间。服务态度几好,会推荐同介绍特色食品(贵阳粉)俾客。我地两个人嗌左一碗红油牛肉粉、一碗红烧牛肉粉同埋苦丁茶冻热各一杯。店舖几贴心,有得拣走/多葱、蒜、花生、油等等等等唔同配料。上菜速度快,几分钟左右就上哂(当时冇乜客)。碗红油牛肉粉,嗌左小辣,但系都几辣,如果唔食得辣,建议嗌返BB辣。两碗粉汤底都浓郁有牛味,粉系贵阳粉,质感黏韧,似系乌冬同米线既合体,值得一试。因为我钟意食啲烟韧野所以都几钟意呢个粉,但系应该系铺头特有嘅,系喺贵阳黎,所以唔知边度可以买到牛肉选用上等嫩滑牛展。一碗粉,份量足,所以我地冇嗌小食。杯嘢饮系苦丁茶,饮落少少苦,冇咩特别,不过店员就话我地知系特别解辣,我地又冇特别觉得解辣。但如果有兴趣嘅朋友都可以试吓饮,因为比较少地方有~
店内环境干净,偏细间。
红油牛肉粉

• 红油牛肉粉