2019-04-29 335 浏览
系大埔呢个美食之都,今既选择咗食德美。星期日好多人排队,所以一早book定枱去到即刻有得食,不过出面咪表位太多车,等咗一段时间先泊得低。一入去环境好宽敞,枱同枱之间好多空间,高级既格调。相对返餐厅既格局,食物价钱好似唔成正比,因为相对地比较平。一开始叫咗个极上寿司拼盘,有寿烧咗德美既蛋卷几特别。其他寿司十分精致,当中既拖罗真系好食到无得弹!油脂分布好平均,入口即溶仲好甘香。其他寿司仲好新鲜,仲有只大虾头添。钟意食鳗鱼既我地都叫咗蒲烧鳗鱼,啖啖肉仲烧得好香口,边边有啲㶶好脆口。食得日本餐点少得天妇罗,炸虾天妇罗都一样爽口弹牙,香脆唔会干。仲有牛油果软壳蟹卷,都一样好好食,因为牛油果够多唔会得一粒仔,而软壳蟹都够juicy。如果想拣间食物质素掂而坐得舒服,睇落高级但价钱相宜既日本餐厅,德美绝对系你既选择。

蒲烧鳗鱼
极上寿司拼盘