2024-12-19 221 浏览
见到呢到对住个海景,外面仲有暖炉咁。系到食野环境好舒服咁。Tasting Menu价钱都唔错,唔会太贵餐牌都正正常常有晒头盘,主菜同甜品,所以每人就叫左黎试。我地加左法国生蚝,都几大只食落都唔会太重口味。主要柠檬汁提高鲜味,入口够冰冻同够晒creamy。香煎鹅肝,下层多士有小小甜甜地,应该用糖霜煮过所以外层焦脆,香煎过后都几香。上层鹅肝够厚又够大粒,仲有够晒软,鹅肝香煎到粉嫩,食落暖暖地油香十足。黑松露芝士意大利云,浓浓芝士忌汁口感细滑。熟成和牛配薯蓉,西兰花。外层风干后肉质有点结实,牛肉味较平常的为浓列。但内层切开肉质都好粉嫩。最后食甜提拉米苏,正常法挥唔会太甜,开心果雪糕食到都满足 。

黑松露芝士意大利云,浓浓芝士忌汁口感细滑。