2016-05-30 941 浏览
如果唔系朋友约我去开红磡, 我都唔知道原来呢度有条美食街 ,其实美食街呢样野都几有特色 ,点解香港九龙新界都唔整多几条呢啲嘅美食街呢😊放工谂住揾个地方 饮杯野食下晚饭 relax下, C+呢度啱晒心水。 餐厅两旁摆满 不同既摆设, 欧陆情怀嘅装修, 配上蓝蓝嘅灯光, 更增添浪漫气氛。先嚟两杯特色 cocktail, 呢一杯 系用gin 酒 沟埋 师傅 自己用白兰花浸嘅毡酒 同 西柚柠檬橙不同嘅生果配搭出嚟嘅cocktail, 酸甜醒神 系一杯好有心思嘅opening drink一人一杯cocktail ,呢一杯 系蜜桃,菠萝,香橙 同 冧酒 调配而成的, 味道比较香甜 就像为女士们而调配的💋店员介绍 每天也有不同嘅生蚝 会做买一送一 ,今日我哋试呢一个 us pacific rock爽脆鲜甜 比较淡口。前菜系烟三文鱼同芒果 加埋红葱头,番茄 ,沙律菜 同醋捞埋 制成的。 很fresh很新鲜 烟三文鱼带点咸香味 搭配埋芒果既 甜味, 大家非常协调, 能带出三文鱼既 味美。第一次这样食西班牙 烧猪腩, 感觉 就好似一碟高级嘅 big size烧腩仔😜, 肥瘦各参半, 西班牙出名走地猪 所以
U.S pacific rock oyster
Smoked Salmon with Mango Salsa
spanish pork
第一次这样食西班牙 烧猪腩, 感觉 就好似一碟高级嘅 big size烧腩仔😜, 肥瘦各参半, 西班牙出名走地猪 所以肉质很结实 而且不会太肥腻, 外层猪皮 经过炭火 烧烤后非常香脆 可口, 随碟还有 劲酸粉葛 和沙律, 可以食佢来中和口中肥腻感。
fish (set dinner)
原条盐烧烤鱼 , 厨师每天都会准备最新鲜 嘅靓鱼, 所以天天不同 。还真是第一次在西餐厅这样食烤鱼, 旁边还伴有茄子豆角, 感觉就像西式化左既中菜。
厨师只采用简单盐烧既方法,已能带出 鱼嘅鲜味,而且肉质很嫩滑,今晚烧的是鲈鱼, 比较多细骨。

U.S pacific rock oyster
spanish pork
fish (set dinner)
  • 西班牙烧猪腩仔
  • 烟三文鱼芒果莎莎