2020-07-26
早前出左红磡,经过见到呢间新开嘅古早味蛋糕店🍰🧁 阿里山 ,隔住玻璃窗见到新鲜出炉嘅蛋糕动L动L,好正呀😋🙌🏻!(我当日去系有得试食嘅,不过听店员讲如果疫情再严重就可能会停止试食)📍基本共有9种口味,原味$70,其他口味$85-95,有时仲会有隐藏版口味添!我叫左:📍抹茶红豆蛋糕🍵($85)抹茶蛋糕好浓郁抹茶香,配合红豆好有口感👍🏻📍朱古力蛋糕🍫($85)超级钟意食呢款🤩😋,一入舖头试食就爱上了!上层铺咗好多朱古力碎粒,中间夹着好多软心朱古力,蛋糕体都有浓郁朱古力味,整体多层次📍芝士肉松蛋糕🧀($95)咸咸香香😋,湿润Q弹 ,呢间不是用拉芝果啲芝士,而是用口感好实在的片装芝士,馅料慷慨,口口肉松,满满芝士粉,满口幸福🥰🥰!整体:蛋糕非常柔润松软😋,绵密湿润 👍🏻,蛋味香浓😋 热食冻食都好正😋😋👍🏻👍🏻!经过一定会再帮衬!
我叫左:
📍抹茶红豆蛋糕🍵($85)
抹茶蛋糕好浓郁抹茶香,配合红豆好有口感👍🏻
📍朱古力蛋糕🍫($85)
📍芝士肉松蛋糕🧀($95)