2020-12-06
今日带左女皇黎食晏~因为朋友介绍,话呢度既午市商务二人餐几抵食,仲有我女皇爱食既酸菜鱼啵,咁梗系要try try啦:)呢度午市二人份既“商务套餐”HKd$248+10%包有三款前菜、明火例汤、水煮鱼/酸菜鱼、两款小菜、主食同甜品,的确非常丰富!!!先到既系当日既汤品,每人一份,饮完全身暖笠笠;)跟住有三款前菜,分别系香油莴笋丝、麻辣猪耳丝同椒汁鲍鱼!椒汁鲍鱼辣劲十足,薄切既鲍片爽嫩,一d都唔韧:)跟住我地拣左“老坛酸菜鱼”,可选桂鱼或沙巴,当日我地要左桂花鱼~鱼片无骨细滑,加上酸辣酸辣既味道,特感醒胃!!除左鱼片同酸菜之外,当中仲有菇片、莴笋片、莲藕片、大豆芽,仲有我超爱既QQ宽粉添呀:)之后两款小菜都好快黎到~分别系“干煸四季豆”同“麻婆豆腐”:)两者都热力十足,镬气非常,辣度不轻呢!!!而主食就系“xo酱海皇炒丝苗”,饭粒分明,惹味惹味最后仲有呢笼味道香甜,口感Q弹既“金丝枣蜂蜜黑糖糕”做甜品添
先到既系当日既汤品,每人一份,饮完全身暖笠笠;)
跟住有三款前菜,分别系香油莴笋丝、麻辣猪耳丝同椒汁鲍鱼!
椒汁鲍鱼辣劲十足,薄切既鲍片爽嫩,一d都唔韧:)
鱼片无骨细滑,加上酸辣酸辣既味道,特感醒胃!!
之后两款小菜都好快黎到~
分别系“干煸四季豆”同“麻婆豆腐”:)
两者都热力十足,镬气非常,辣度不轻呢!!!
而主食就系“xo酱海皇炒丝苗”,饭粒分明,惹味惹味