2023-08-25 553 浏览
這店的份量實在太小了4人份根本都不夠一個人吃!份量少的根本是在搞笑!服務員也不是太專業!這間店只能夠用來聚會.回到家還要煮个麵才能夠睡得著!價格也非常的不理想太失望了謝謝希望他們以後能改進
2022-09-10 2038 浏览
Everything was delicious, appreciate the efforts for these手工菜, ho yau wok hei!My fav was Deep-fried bean curd roll stuffed radish (灌漿蘿蔔), Braised pigeon (紅燒頂鴿), Chiu Chow Fried crab with glutinous rice (潮式糯米炒膏蟹), and “Pagoda” pork belly w/ crispy rice (梅干寶塔肉伴鍋巴)😋But it was pretty full when we having the glutinous rice.Menu: 胡麻紫淮山 Purple yam w/ sesame sauce手拍青瓜免耳菌 Chilled Cucumber in Sichuan Style🤯灌漿蘿蔔 Deep-fried bean curd roll stuffed radish | I’m a big fan of all radish dishes, this was so go

Menu:

灌漿蘿蔔

🤯灌漿蘿蔔 Deep-fried bean curd roll stuffed radish | I’m a big fan of all radish dishes, this was so good!

椒鹽九肚魚 Deep-fried Bombay duck with spicy salt

金沙鮮魷 Deep-fried squid w/ salted duck egg yolk

杏汁花膠燉白肺湯 Almond w/ fish maw and pig lung soup
紅燒乳鴿

🤯紅燒頂鴿 Braised pigeon | Freaking juicy and delish, one of my fav in town!
梅干寶塔肉 (伴鍋巴)

🤯梅干寶塔肉 (伴鍋巴) “Pagoda” pork belly (Add crispy rice $) | MUST ADD crispy rice, ultimate pork belly melt in the mouth, It’s so much effort to do this and they nailed it. I can’t resist any relation with pork belly w/ preserved vegetables(梅菜扣肉), this was so yummmm!
潮式糯米炒膏蟹

潮式糯米炒膏蟹 Chiu Chow fried crab with glutinous rice
玫瑰豉油雞

玫瑰豉油雞 Soy sauce chicken | Super tender!

黃菊酸菜桂花魚 Poached fish w/ pickled mustard green | yum!

水煮新鮮牛頸脊 Sichuan poached beef neck

上湯蒜子浸青蔬 Soup with garlic and green vegetables

反沙芋Deep-fried taro tossed with sugar
福果綠豆爽 Gingko mung bean soup
灌漿蘿蔔
紅燒乳鴿
梅干寶塔肉 (伴鍋巴)
潮式糯米炒膏蟹
玫瑰豉油雞
  • 老壇酸菜魚
  • 水煮桂花魚
  • 紅燒頂鴿
2022-08-12 1379 浏览
上次去的时候还感觉很好吃的,这次去吃的时候,友人和我都沉默了,太咸了,所有菜都咸,包括麻辣猪耳。醉了…这次就这样吧,感觉有一段时间不会再去了,湾仔那边好吃的很多,我再找找其他的地方。
2022-08-09
2022-07-08 1606 浏览
之前講過好姊妹生日,晏晝食左餐豐富既Omasake, 咁夜晚姊妹話想食川菜,咁啱係灣仔就上開飯到search搵到紅花會。 好姊妹聽到個名仲即刻啍番2句。 我地點左餐前小食皮蛋,覺得好好味,主菜必有既酸菜魚同水煮牛肉都好惹味,另外有朋友唔食辣,所以叫左隻鴨(唔記得全名),不過略為鹹左一點,再有魚香茄子煲好送飯,嚟多個炒麵。 真係飽到頂住個肚走。
2022-07-07
庆祝纪念
生日
2022-06-28 2946 浏览
趁仍然是6月分享埋辣腳跟清麗村姑慶祝生日的一頓晚餐,超久沒跟辣腳聚餐這夜真係好開心。地點選來了名字氣概不凡的紅花會,餐廳主打川菜更設有素菜,最吊詭的是可以點埋9樓潮滙的潮州菜。餐廳內以紅綠雙色作裝潢挺刺激視覺,這夜幸運地被安排於廂房用餐坐得很舒適。人未到齊先來兩客前菜解饞胡麻紫山藥$138,充滿花青素的紫山藥健康有益,這種澱粉質我絕對願意吃下。然後到這客麻辣青瓜$88,青瓜口感爽脆辣度不弱尚算香口。終於人齊可以開餐了!先來一煲乾鍋豬膶$168,豬膶厚薄適中口感粉嫩亦夠入味,吃下麻辣鮮香味道不俗。然後到這紅花椒香脆辣雞$268/半隻,炸雞香脆度未夠火喉雞肉亦不夠嫩口,另配上相信是紅花椒辣汁味道奇特恕我不懂欣賞!每次吃辣必點水煮系列這夜也不例外選上水煮桂花魚$468,這價位不便宜但味道我們是滿意的,桂花魚挺滑溜沒有丁點腥氣夠新鮮,但我最愛是內裡的粗薯粉口感滑溜煙韌索盡湯汁之味好好吃。另點了三個潮滙的菜式來品嚐我想吃這個灌漿蘿蔔$148,理應外脆內軟口感豐富的灌漿蘿蔔雖然夠酥脆,可惜內裡的餡料口感黏黏的更吃不到蘿蔔的清甜味道!這個鮮鹹骨家鄉春菜煲$168本應味道很好,可惜師傅調味下得頗重手浸

然後到這客麻辣青瓜$88,青瓜口感爽脆辣度不弱尚算香口。

這個鮮鹹骨家鄉春菜煲$168本應味道很好,可惜師傅調味下得頗重手浸久了的春菜鹹得難以入口!

最後的潮陽梅羔骨$188總算為潮菜爭回口氣,梅羔濃郁的酸甜滋味令一字骨添上生氣。

大家好像不夠喉最後加多一個菜和麵來分享,清炒萵筍絲$138炒得清爽不油膩,萵筍獨特的香氣得以保留不錯吃。

最後來的單尾是鮮雞燴麵$68一碗,湯頭夠鮮甜雞肉亦算嫩身,配的粗麵我覺得索湯力不夠幼麵來得好。

Oli專程去買上這個生日蛋糕為久未見面的6月壽星女祝賀,祝妳身體健康、無憂無愁、生活愉快。
這間紅花會大部分的服務員也招呼週到,唯一霸氣侍應令人有點兒........,食物中規中矩我覺得可以一試。
2022-06-06
2022-06-01 1943 浏览
同事們想吃川菜,又想坐得舒適一點,於是選擇了這間裝潢十分中式的紅花會。午市有兩位用、四位用及六位用的套餐,也可以選擇散叫。我們一行四人選擇了四位用套餐,單單是前菜也有四款,有麻辣雲耳、椒汁鮑魚、腐乳菠菜方、麻辣雞腎,份量雖然有點精緻,但非常入味,尤其鮑魚非常爽口,讓我有點喜出望外😁套餐還有肉碎炒四季豆,以及鹹蛋肉餅。主菜我們選擇了老壇酸菜魚和鮮雞燴面,酸菜魚的湯底略嫌有點酸,但魚身很滑,鮮雞燴面份量非常充足,味道也值得一讚😋套餐還包一份金絲棗黑糖蜂蜜糕,女生必定不能錯過😝整體而言,午市套餐性價比非常高,四人份量只是$688,如果想悠閒地吃一頓川菜,可以試試!

套餐還有肉碎炒四季豆,以及鹹蛋肉餅。

2022-05-31
2022-05-30 1049 浏览
"紅花會"平日有商務午市套餐, 有二人/四人/六人套餐選擇, 埋單連茶芥加一服務費都是$400內, 與晚餐價錢相比, 平日商務午市套餐較為抵食😅前菜:原隻南非凍鮑魚, 味道非常入味, 凍凍的, 有咬口麻辣蒜香鴨腎, 夠麻辣味, 夠蒜蓉味金山胡麻菠菜方, 日式芝麻醬, 菠菜壓成方糖般可一口進食老火湯:蓮藕豬展湯, 湯碗內沒有湯渣, 非常夠熱, 味道很濃郁&清甜主菜:酸菜桂花魚, 桂花魚塊, 內有酸菜, 萵筍, 大豆芽菜, 薯粉. 薯粉質地好煙韌, 需要有點牙力才可咬開😁 另外真的要勁讚酸菜, 味道非常好, 亦可中和味蕾(解辣)😋👍濃雞湯豬膶沙白浸菜苗, 豬潤有點煮過火, 沙白脹卜卜夠新鮮, 菜苗充滿上湯味主食:鮮茄雞絲燴飯, 鮮茄雞絲, 味道真的鮮茄味, 味道酸酸, 炒飯底. 食完更飽肚😅甜品:黑糖黃金糕, 重黑糖味, 黃金糕一絲絲, 熱食味道更佳

前菜:
原隻南非凍鮑魚, 味道非常入味, 凍凍的, 有咬口

麻辣蒜香鴨腎, 夠麻辣味, 夠蒜蓉味

金山胡麻菠菜方, 日式芝麻醬, 菠菜壓成方糖般可一口進食

老火湯:

主菜:

主食:

甜品:
黑糖黃金糕, 重黑糖味, 黃金糕一絲絲, 熱食味道更佳

2022-05-27
2022-05-22 682 浏览
.“潮式糯米煮膏蟹”😍 極度邪惡嘅選擇😈另一個亮點係”火焰梅乾寶塔肉” - 上菜嘅時候會熄晒燈更加有效果(👉🏻圖3), 打卡一流又可以令到成個菜式色香味俱全👍🏻.🔻🍽 紅花會📌 地址: 灣仔謝斐道303號凱聯2樓.#tummysreadyatwanchai #tummysreadyforchinese

“潮式糯米煮膏蟹”😍 極度邪惡嘅選擇😈
🔻
🍽 紅花會
📌 地址: 灣仔謝斐道303號凱聯2樓
2022-03-18 897 浏览
平日中午到紅花會食飯,只有我一台客人。服務員兩個,有一位中長髮服務員姐姐態度認真差,問她有什麼茶時,她態度超差的說:岩岩咪講左lor! 我想問這就是服務業的服務態度?我是來消費不是來受氣的。茶品方面,湯是不錯的,明顯感覺落足料。但水煮魚真的很一般,配菜全都咸得腎痛,魚就不太入味,但勝在辣味和麻味比較足。涼菜方面腎球和鮑魚有驚喜,腎辣味很香,軟硬適中,而鮑魚也很好入口,不會太硬。整體來說比較失望,不知道是失準還是平時也是這水平。
整體來說比較失望,不知道是失準還是平時也是這水平。
2021-11-29 1375 浏览
今次講一間尋晚試嘅川菜, 價錢係中高價位, 食物質素唔錯(尤其係辣子雞!), 不過我覺得有啲overpriced.1. 尖椒黃金皮蛋 $98蛋黃非常流心, 咬落好爽, 有口感q彈, 唔會軟淋淋, 有啫喱嘅感覺. 醬汁調味唔會太感, 青椒片微辣, 唔難入口. 整體配合得好好👍🏻👍🏻2. 口水雞 $148口水雞份量算多, 可惜肉唔夠滑, 同温度偏熱, 唔算係好出色嘅前菜. 味道幾辣, 唔食得太辣suggest叫少辣3. 臘味炒芥蘭$198有臘肉同臘腸, 炒得好香, 切得薄, 唔會太油膩. 芥蘭爽口唔苦, 整體唔錯4. 辣子雞 $328強烈推薦! 一上菜已經聞到超香辣味, 非常吸引. 其他地方食到嘅辣子雞好多都係辣椒多過雞好多,但呢個好唔同,雞嘅份量超足,完全對得住個價錢。而且炸得非常適中唔會太燶, 保持到雞肉嘅嫩滑. 賣相同味道都可以話係今晚嘅mvp👍🏻👍🏻👍🏻5. 水煮魚片 (海沙巴) $468魚片可以選擇桂魚或沙巴, 我地選左沙巴因為口感比較實淨同大舊, 桂魚會比較薄同滑身, 揀邊樣就各有喜好啦. 魚片好入味, 雖然大舊但都好滑, 配料都好有誠意, 好多薯粉同蓮藕. 味道方面, 可能因

1. 尖椒黃金皮蛋 $98
2. 口水雞 $148
3. 臘味炒芥蘭$198
4. 辣子雞 $328
5. 水煮魚片 (海沙巴) $468
魚片可以選擇桂魚或沙巴, 我地選左沙巴因為口感比較實淨同大舊, 桂魚會比較薄同滑身, 揀邊樣就各有喜好啦. 魚片好入味, 雖然大舊但都好滑, 配料都好有誠意, 好多薯粉同蓮藕. 味道方面, 可能因為我地叫少辣, 唔算好辣, 但整體都好夠味同有辣香, 要讚嘅位係油量好少, 容易入口. 唯一可惜係魚嘅數量太少, 七個人每人一至兩舊就冇晒
6. 酸菜魚 (海沙巴) $468
賣相好靚, 魚同樣用左沙巴. 湯底比出面其他餐廳特別, 佢唔算好濃, 但有陣陣甜味, 撈飯一流, 我自己幾中意. 咸酸菜唔太酸, 一樣係甜甜地, 爽口嘅. 配料同樣有蓮藕同薯粉, 係一味幾有特色嘅酸菜魚.
7. 百味醬蒸豚肉腩片$168
好似熱食版嘅蒜泥白肉, 醬汁香濃. 腩肉切得好薄, 包埋底下嘅金菇食, 唔覺肥膩. 作為一道唔辣嘅菜係幾好嘅緩衝
8. 銀牙肉絲煎黃金脆面 $148
即係肉絲炒麵, 但炒得好食. 用左幼面, 炒得好脆身.
9. 熗炒包菜 $128
這個就比較失望了, 包菜靚但唔夠味, 辣味不足. 有啲失色.
10. 甜品 - 反沙芋
Off menu潮州甜品, 有驚喜. 將芋頭先炸到脆身再加上面層嘅糖霜, 味道唔複雜但好好為這餐川菜作結.👍🏻

雖然價錢唔平, 不過為左個辣子雞都有機會再黎😬
推介菜: 辣子雞, 尖椒黃金皮蛋, 反沙芋
辣子雞
口水雞
辣子雞
2021-11-24 890 浏览
😍😍😍😍😍😍聽聞呢間嘅水煮魚好滑好好味😋🤤🤤🤤🤤🤤同同事一齊嚟試~~~有驚喜 好味道!😍😍😍如水煮魚好滑好滑,一定要配埋飯食先正!!
😍😍😍😍😍😍
聽聞呢間嘅水煮魚好滑好好味😋🤤🤤🤤🤤🤤
同同事一齊嚟試~~~有驚喜 好味道!😍😍😍

水煮魚好滑好滑,一定要配埋飯食先正!!
2021-11-20 1028 浏览
長文慎入***********哩一餐係同舊同事嘅聚會🤠介紹次序按照圖片順序🙌💟蒜泥白肉肉片做得非常薄身,蒜蓉泥非常濃郁💖口水雞雞肉嫩滑,辣汁入晒味💟麻辣豬耳豬耳夠晒薄切,非常爽口全部都攞到最中心軟骨嘅位置🤗💗尖椒黃金皮蛋蛋黃流心嘅程度做得啱啱好,辣度適中💟椒汁鮑魚鮑魚薄切盡顯刀工,椒汁完全帶出鮑魚嘅鮮味😋😋💝蒜香辣味金沙蝦球非常脆口,蒜蓉味濃,金沙嘅效果做得好好,完全掛到喺蝦身🦐🦐💟糯米蒸大肉蟹糯米飯香完全滲透入蟹裏面蟹肉清甜,雖然係肉蟹但係都依然有豐富嘅蟹膏🦀🦀💖滷水拼盤包括有五花肉,滷水鵝,魷魚,滷水蛋,豆腐等等,所有嘢都非常入味👍👍💟滷水鵝肝呢一味係我全晚最鍾意嘅,💘💘滷水汁完全滲透鵝肝之中,鵝肝入口即溶👄,鵝肝香可以殘留喺口腔入邊好耐💘水煮牛肉辣味十足,牛肉非常嫩滑💟椒汁金錢展𦟌金錢𦟌夠爽口,牛味牛香都非常突出💛老壇酸菜魚(海沙巴)🐟🐟🐟肉質嫩滑係基本,酸菜味道控制得剛剛好,但唔會搶左主角嘅味道💟招牌辣子雞辣子雞非常有咬口,炸得好通透,鍾意食辣嘅朋友必食🌶🌶💕乾煸豬大腸有別於一般嘅豬大腸,佢嘅切法唔係環形係薄片,連同炸粉炸起後成條狀,非常鬆脆而且唔會有豬大腸嘅臭味💟蜂巢黑糖糕,
長文慎入***********
哩一餐係同舊同事嘅聚會🤠
介紹次序按照圖片順序🙌

💟蒜泥白肉
肉片做得非常薄身,蒜蓉泥非常濃郁

💖口水雞
雞肉嫩滑,辣汁入晒味

💟麻辣豬耳
豬耳夠晒薄切,非常爽口
全部都攞到最中心軟骨嘅位置🤗

💗尖椒黃金皮蛋
蛋黃流心嘅程度做得啱啱好,辣度適中

💟椒汁鮑魚
鮑魚薄切盡顯刀工,
椒汁完全帶出鮑魚嘅鮮味😋😋

💝蒜香辣味金沙蝦球
非常脆口,蒜蓉味濃,
金沙嘅效果做得好好,完全掛到喺蝦身🦐🦐

💟糯米蒸大肉蟹
糯米飯香完全滲透入蟹裏面
蟹肉清甜,雖然係肉蟹
但係都依然有豐富嘅蟹膏🦀🦀

💖滷水拼盤
包括有五花肉,滷水鵝,魷魚,滷水蛋,
豆腐等等,所有嘢都非常入味👍👍

💟滷水鵝肝
呢一味係我全晚最鍾意嘅,💘💘
滷水汁完全滲透鵝肝之中,
鵝肝入口即溶👄,
鵝肝香可以殘留喺口腔入邊好耐

💘水煮牛肉
辣味十足,牛肉非常嫩滑

💟椒汁金錢展𦟌
金錢𦟌夠爽口,牛味牛香都非常突出

💛老壇酸菜魚(海沙巴)🐟🐟🐟
肉質嫩滑係基本,酸菜味道控制得剛剛好,
但唔會搶左主角嘅味道

💟招牌辣子雞
辣子雞非常有咬口,炸得好通透,
鍾意食辣嘅朋友必食🌶🌶

💕乾煸豬大腸
有別於一般嘅豬大腸,
佢嘅切法唔係環形係薄片,
連同炸粉炸起後成條狀,
非常鬆脆而且唔會有豬大腸嘅臭味

💟蜂巢黑糖糕,紅棗糕,蛋白杏仁茶,
💟楊枝甘露,炸芋泥
糕點都非常煙韌,亦唔會太過甜,
蛋白杏仁茶非常幼滑又有蛋香,
楊枝甘露孫甜度適中,
反而炸芋泥就一般🤷‍♂️

總括而言呢一間係非常有水準嘅餐廳👍,
但當然價錢都定位較高🤑,
未食過嘅朋友絕對要試吓👏👏👏

個人評價: 總結 4.7/5星

2021-11-04
  • 老壇酸菜魚
  • 尖椒黃金皮蛋
  • 滷水鵝肝
Worth Trying Business Lunch Set🥢..灣仔有一間古色中菜廳🥢 主打川菜,提供多種香辣菜式,仲設有素菜餐牌。滿古典既紅花會,趁下午有時間跟朋友來一試佢lunch 既商務套餐 $298,精緻菜式 味道不錯 抵食之選。先來餐前小食:紅花獻萃胡椒白肉茄子 (腍滑惹味)、香油蓮藕片 (爽脆麻香)、三香三椒蹄花肉 (Q彈有咬口),前菜都一點不馬虎呢。再來既湯羹:明火例湯 ll🍲 湯品足料濃郁,喝下感覺好滋補呢。來到豐富主菜,款款精緻小巧有鑊氣川菜當然不少得魚🐟 ll,份量十足魚肉嫩滑可自行選擇辣度,鮮味度再提升一定更吸引。配料亦非常多,當中最愛既晶瑩剔透薯粉夠煙韌,Q彈十足有咬口。🐽ll,炆得軟淋入味,外皮有彈性落足心思。🐥 ll 亦功駕十足夠鑊氣,雞軟骨炸得香脆不油膩,而四季豆乾煸後再炒,惹味非常配搭亦夠創意。來到主食部分:ll欣賞佢既炒飯底🍚 同樣鑊氣十足,加上蛋香💛 濃郁粒粒分明,面層舖上海鮮勻打茨汁,令味道融和,層次口感double up。最後既甜品:ll,同樣落足心思又足料,桂花味道香濃配上明目杞子,吃一口感覺熱氣全消又解辣呢。呢個午市商務套餐🥢 十分划算又

先來餐前小食:紅花獻萃

再來既湯羹:明火例湯
l[霸王花甘筍]l🍲 湯品足料濃郁,喝下感覺好滋補呢。

來到豐富主菜,款款精緻小巧有鑊氣

川菜當然不少得魚🐟 l[黃菊酸菜配桂花魚]l,份量十足魚肉嫩滑可自行選擇辣度,鮮味度再提升一定更吸引。配料亦非常多,當中最愛既晶瑩剔透薯粉夠煙韌,Q彈十足有咬口。

🐽l[藤椒豬手煲]l,炆得軟淋入味,外皮有彈性落足心思。

🐥 l[乾煸雞軟骨四季豆]l 亦功駕十足夠鑊氣,雞軟骨炸得香脆不油膩,而四季豆乾煸後再炒,惹味非常配搭亦夠創意。

來到主食部分:l[麻辣海皇炒飯]l

最後既甜品:l[杞子桂花糕]l,同樣落足心思又足料,桂花味道香濃配上明目杞子,吃一口感覺熱氣全消又解辣呢。

呢個午市商務套餐🥢 十分划算又有質素,值得一試。
×××[紅花會 -The Hua Club]×××
©灣仔謝斐道303號凱聯2樓
上星期我生日好友帶我去了位於灣仔「紅花會」,吃午餐。餐廳裝潢雅緻,以現代中式風格配合充滿氣氛的燈光,十分舒適。🥢商務SET LUNCH🥗三款前菜小食包括~胡麻白肉茄子,香油蓮藕片,三香三椒蹄花肉微酸微辣, 很是開胃, 其中三香三椒蹄花肉特別選用含大量膠原蛋白的前豬肘,配上秘制麻辣醬汁,既有麻香又辣得清爽。🍵明火例湯用上豐富的材料的燉湯,非常足料也很夠熱。🐟黃菊酸菜桂花魚「紅花會」的招牌菜,當然少不了水煮黃菊酸菜菜式。水煮魚選用了多種辣椒乾,連同蒜頭一併爆炒,更特別選用潮州酸菜,比一般酸菜味偏甜及清新,鮮嫩無骨的魚片,配上濃郁足料的鮮魚湯底及麻辣鮮香的湯底,有中和味道和提鮮之用。🍚麻辣海皇炒飯平時吃的炒飯一向都比較乾身,今次這個麻辣海皇炒飯,不單止很Juicy,而且配麻辣,非常之有特色。🥘蕂椒豬手煲豬手含有豐富的膠原蛋白質,女士不能不吃,菜餚口感細嫩,麻辣入味不韌,非常好吃。🥙乾煸雞軟骨四季豆麻辣四季豆都好好味,雞軟骨炸到卜卜脆,非常可口。🍮杞子桂花糕晶瑩剔透的杞子桂花糕,味道香甜,口感很清爽。下次想吃麻辣菜式,可以去品嘗一下。

🥢商務SET LUNCH

🥗三款前菜小食包括~
胡麻白肉茄子,香油蓮藕片,三香三椒蹄花肉

🍵明火例湯
用上豐富的材料的燉湯,非常足料也很夠熱。

🐟黃菊酸菜桂花魚

🍚麻辣海皇炒飯

🥘蕂椒豬手煲

🥙乾煸雞軟骨四季豆
麻辣四季豆都好好味,雞軟骨炸到卜卜脆,非常可口。

🍮杞子桂花糕
晶瑩剔透的杞子桂花糕,味道香甜,口感很清爽。

下次想吃麻辣菜式,可以去品嘗一下。
2021-10-30 515 浏览
今日約咗家人同去「紅花會」,名字令我想起書劍恩仇錄總舵主,有點有趣。其實位置是銅鑼灣及灣仔中間,坐巴士會方便D,當然有錢的話可以坐的士,因為並不好找。手續上安心出行,量體溫是必需。服務員也很好,帶我們到包廳。前菜尖椒黃金皮蛋墨魚子流心蛋鹵水鵝片鹵水鵝掌觀槳蘿蔔黃金蝦蟹棗蒜泥白肉椒鹽九肚魚主菜水煮魚酸菜魚糯米肉蟹甜品:蛋白杏仁菜糯米肉蟹:香噴噴糯米飯已被蟹肉鮮味蓋上,剩吃糯米飯已經很滿足。蟹肉新鮮嫩滑,啖啖肉,真的值得推介。蠔餅:蠔大皮薄,而且滿滿蠔肉,一口咬落去蠔汁滿溢,完全不比正宗潮州蠔餅遜色。蛋白杏仁茶:超讚!杏仁味濃郁,不會太甜,合我口味。
手續上安心出行,量體溫是必需。
服務員也很好,帶我們到包廳。

前菜

瑤柱蛋白炒飯

蠔餅

水煮魚/酸菜魚

蛋白杏仁茶

蛋白杏仁茶:超讚!杏仁味濃郁,不會太甜,合我口味。
蒜泥白肉/尖椒黃金皮蛋 /墨魚子流心蛋/
鹵水鵝片 /鹵水鵝掌