2021-04-16 490 浏览
食左个招牌红虾意粉,系我人生中最好食嘅一个意粉!上面𠮶一个香草系紫苏花,第一啖食落个意粉好正,第二啖加埋底过一个汁,真系惊为天人,第三啖加埋香草食,有另一番风味,到最后只红虾同带子,都变咗配角!第二个系蚬肉蟹粉云吞之类啦,你哋可以睇Menu,我圈住左,个人感觉,真系比下去,我觉得个Carbonara 仲正过佢,虽然佢用啲好贵嘅料,日本蚬,蟹粉,意大利椰菜花,但加埋一齐,我觉得复杂咗,好似食紧蟹粉小笼包𠮶一个味咁,个皮系好滑嘅!不过我朋友就觉得佢好好食,好食过Carbonara!口味嘅嘢,真系好个人!Carbonara 都系好好食,好欣赏佢整到个烟肉微微脆,个意粉系同红虾意粉果一款一样嘅,但系另一种感觉,好香浓,好彩我上咗个红虾意粉先!到最后仲叫咗一个蘑菇汤,佢哋好贴心咁将个汤同你分开两半,但系个意粉太好食啦,蘑菇汤就冇乜特别!最后想赞过个红酒煮啤梨,好好食,但系个红酒汁反而同个梨唔夹,我个人觉得个汁麻麻,就咁食个啤梨就已经超级正!雪糕仲可以拣味!个餐前面包都好好食,杯冻朱古力就一般般!最后买单两个人 $1200 左右,我下次一定会叫两个红虾意粉,咁样会觉得满足啲!

个餐前面包都好好食,
杯冻朱古力就一般般!

• Handmade Tagliolini with Carabineros Red Prawn
  • Handmade Tagliolini Carbonara