2022-02-07 93 浏览
星期日,见竟然无人排队,就入去试呢间(其实想试好耐)一入到去,灯光昏黄好正!装修好正!忍唔住影左好多相。(原来棵树会转主题,之前系红叶,依家系白色樱花树)order左98hkd红酒炖牛肉蛋包饭、72hkd卡邦尼意粉,再+28hkd 有沙律同饮品。侍应会问驶唔驶影相先,我影完,佢会帮你切开蛋,变成蛋包饭。红酒汁炖牛肉蛋包饭💖💖💖💖💖蛋: 半熟,好滑好好味红酒汁:食唔到酒味,甜甜地,好岩女仔饭: 茄汁味,饭多汁,有蔬菜粒牛肉: 好入味!好似食紧豚角煮咁。其他:有几条沙拉菜伴碟 我觉得份量算多。💖💖💖💖日式卡邦尼意粉上面有鲣鱼碎,开头以为唔夹,但食落又几夹。有菇、有烟肉、芝士粉,同出面食嘅味道差不多,份量不少。跟餐沙律(落单时职员无讲系咩沙律,我地以为系生菜果类。我地两个都跟餐,黎左一个薯仔,一个四季豆,似乎款式系随机)💖💖薯仔沙拉: 作为头盘,太清淡,唔够酸💖 四季豆:好青,唔好食😩似乎两款都唔太岩我地食😆💖💖💖💖上面有巧克力粉果杯系泡沫咖啡,好饮,唔甜。💖💖 牛奶榛子咖啡,偏甜,无咩咖啡味整体好满意!好开心,好似去左转日本咁!两人价钱24x,好饱,值!
星期日,见竟然无人排队,就入去试呢间(其实想试好耐)

侍应会问驶唔驶影相先,我影完,佢会帮你切开蛋,变成蛋包饭。

红酒汁炖牛肉蛋包饭💖💖💖💖💖

蛋: 半熟,好滑好好味
红酒汁:食唔到酒味,甜甜地,好岩女仔
饭: 茄汁味,饭多汁,有蔬菜粒
牛肉: 好入味!好似食紧豚角煮咁。
其他:有几条沙拉菜伴碟
我觉得份量算多。

日式卡邦尼意粉

💖💖💖💖日式卡邦尼意粉

上面有鲣鱼碎,开头以为唔夹,但食落又几夹。

有菇、有烟肉、芝士粉,同出面食嘅味道差不多,份量不少。

薯仔沙拉、四季豆

💖💖薯仔沙拉: 作为头盘,太清淡,唔够酸

💖 四季豆:好青,唔好食😩

似乎两款都唔太岩我地食😆

泡沫咖啡、榛子牛奶咖啡

💖💖💖💖上面有巧克力粉果杯系泡沫咖啡,好饮,唔甜。

💖💖 牛奶榛子咖啡,偏甜,无咩咖啡味

整体好满意!
好开心,好似去左转日本咁!

两人价钱24x,好饱,值!

2022-02-06
日式卡邦尼意粉