2010-01-25 24 浏览
想不到正宗瑞士餐会出现于尖沙咀劈场酒吧区!!!!一入到去见到非常欧陆式酒吧风格的装潢,加上好多地道的摆设例如瑞士国旗等,即刻好有MOOD来个非常瑞士既大餐!! 店内的排位都几密,不过同市面一般餐厅唔同既系每张台都颇阔,所以台贴台都唔觉得好局促。虽然一般人讲到瑞士野就会整个芝士火焗,我地是夜来了两个THREE-COURSE SET DINNER. 先来个暖笠笠面包. WAITRESS送来一砖印有餐厅名既牛油。好有特色!! 之后系STARTER. 我要了个MOZZARELLA 多士. 系两大块酷似西多既面包夹住厚厚既MOZZARELLA. 再加上蕃茄粒酱。非常香口,唔觉酒腻! 男友就要了DRIED SAUSAGE.最后系黎左一大碟!! MAIN COURSE系鸭胸,用BLUEBERRY汁煮. 肉质属MEDIUM. 同D汁夹得好香口醒胃。鸭胸有差唔多十大片,而且仲有大半碟豆, 好有益!! 男友既FROG LEGS + 意粉就唔记仲有D咩. 但佢都话非常好食!!最后系DESSERT时间. 指定甜品系一大座酷似PAVLOVA既物体,但系比PAVLOVA更加CHEWY. 厚厚既CREAM底仲有
想不到正宗瑞士餐会出现于尖沙咀劈场酒吧区!!!!

男友就要了DRIED SAUSAGE.最后系黎左一大碟!!

最后系DESSERT时间. 指定甜品系一大座酷似PAVLOVA既物体,但系比PAVLOVA更加CHEWY. 厚厚既CREAM底仲有一个VANILLA雪糕球!! 加上足料的解果. 不同凡向!

总结黎讲依一餐饭极为满足。瑞士人食野一D都唔悭㖞!! 似乎比起意大利同法国野畅怀得多!!!而且又好味! 虽然系贵D... 但系样样都咁足料,值得一黎再黎!!!

PS. 老板系瑞士人,好亲民! 去洗手间时经过个厨房,好干净呀!!!!
德文行先既MENU
绣花餐台布好温馨!!
瑞印牛油
WHEAT BEER!!
MOZZARELLA TOAST
蓝莓汁鸭胸
田鸡意粉
香艳版PAVLOVA!!!
2010-01-23
瑞印牛油
WHEAT BEER!!
MOZZARELLA TOAST
蓝莓汁鸭胸
田鸡意粉
香艳版PAVLOVA!!!
  • BLUEBERRY SAUCE DUCK BREAST