2024-06-29
同朋友嚟食生日饭,预早订座,喺平日夜晚嚟,食客唔多,但餐厅安排我哋4个门口位,座位安排麻麻,如果坐入少少会好啲。(晚餐)巴拿马火腿红菜头沙律:份量唔少,蔬菜几新鲜,沙律有合桃,增添口感(晚餐)红酒炖和牛面颊:3位朋友食,最后食唔晒啲肉;薯蓉多,仲蔬菜西兰花苗同迷你甘荀各2条(晚餐)搸子脆焗比目鱼:朋友欣赏,赞啲鱼几嫩;配菜同另一个晚餐唔同,系焗小薯同酸汁沙律麻油鸡饭:散叫,有2件鸡,其中一件唔熟,由侍应拎返厨房加热;我冇乜试味,因为见到喺鸡件下的饭超油,望落去系煮到好淋、好烂(尤其加热后),睇到觉得太油腻,唔健康;加热后,朋友亦冇点再食件鸡(晚饭)热朱古力:有2杯,但我冇份饮,睇个样几靓招牌粟米汤:个汤真系贵,$85/客,加一后接近$100。汤有1只细mug的份量,200ml左右。味道可以,但朋友唔喜欢,嫌佢冇粟米粒,完全blend烂晒。我觉得个汤虽然有粟米味,但唔系好特别、突出。跟汤有一片酦种面包,好似搽咗蒜蓉牛油。面包好食既,但整体性价比依然低!XO酱烤西兰花苗:大家一致赞好;虽然XO酱油分几高,但酱有䶢香,惹味可能经济唔好,晚餐点2客的话,其中一客有半价,但就算系咁,都唔系抵食;
蔬菜西兰花苗同迷你甘荀各2条
(晚饭)热朱古力:有2杯,但我冇份饮,睇个样几靓
可能经济唔好,晚餐点2客的话,其中一客有半价,但就算系咁,都唔系抵食;环境一般,因为入座的位置冇乜特色,而且张櫈的椅背中空,摆唔到袋,个袋跌咗落地几次,临走时发现有个置物篮喺地下,但4个人得
share 1个篮,个篮好似细过A4 size,于事无补;店员服务ok,但就冇话主动留意下食客的需要;食到尾声(~2015),我哋想点甜品,但全部蛋糕售罄,好扫兴。呢度主要系卖gimmick,所以,一次就够,如果未嚟过既,唔嚟亦冇损失,唔系太推荐~~