2023-09-16
好受年轻素友欢迎嘅素年,新开嘅分支 Wanaka 大家试过未呢?有次同朋友倾开话佢开始试食生,我就话下次带你去 Wanaka 一齐试下,睇下你觉得好唔好食?🥑「纯素假日」餐牌好简约,只有六款主食拣,另一张系饮品同甜品餐牌,饮品以咖啡为主,甜品两款都系挞,我麻麻地钟意食挞就冇试。🧁朋友叫咗有机本地秋葵牛油果野莓沙律 $98,我就叫咗烟熏辣味牛油果金柚寿司 $128,加杯 dirty $42。😎朋友个沙律都分咗少少比我食,老实讲我就唔太钟意食沙律嘅,但我觉得都几好食吖。朋友食完就冇咩特别意见。😝餐牌上话写住 R 嘅先系生食,但我叫果款虽然冇 R 但都有好多材料都系生嘅,例如寿司包住嘅红萝卜丝,不过变成寿司就感觉易接受啲。😉可能相片睇唔出,其实佢份量系超多,一件寿司一口食唔哂而佢总共有六件。我食紧果阵隔离枱又有个女仔叫咗,嚟到果阵佢哋都哗哗声。所以其实细食嘅两个人分都 ok。👌食食下我食到粒硬嘢,以为有嘢未煮熟,跟住我先留意到有好多粒圆形嘅果仁物体,我问店员系咩嚟嘅,原来系鹰嘴豆。我谂返我应该未食过硬嘅鹰嘴豆,咁即系:原来生嘅鹰嘴豆系硬嘅?🤔店舖冇我想像中咁大,座位唔多所以预咗要搭枱,仲坐得
有机本地秋葵牛油果野莓沙律
烟熏辣味牛油果金柚寿司