2023-08-06
今日又去左纱厂走走。。去到紧系揾下野食啦。。纱厂其实都有好多野食。。都好难拣架。。呢次我拣左间ᑕᗩᖴE。。佢都系新嘅。。佢上手我都黎过。。而佢入面个格局都改左少少。。位多左。。唔洗排咁耐队😏😏讲到野食。。我好唔小心咁叫左2个差唔多味嘅意大利饭。。就系畀佢地个名吸引左😏但2个饭都好有特色。。我就最钟意佢个广岛蚝饭😋😋佢浓浓嘅蚝加埋佢个汗。。系超回味。。呢个饭我同我朋友秒杀左。。仲要过左几日都成日同我朋友谂住👍🏼👍🏼而佢个寿喜烧牛都唔差架。烧喜烧个个汁系甜甜嘅。。而佢个牛入口即溶。。都好出色😋😋咁当然呢2个饭一定要食左牛个个先。。蚝个个太浓味👍🏼👍🏼2个都值得试下👍🏼👍🏼我仲叫左佢嘅甜品。。佢个度甜品都好出色。。品单止佢个外形好精致。。佢个味都好好😋😋我叫左佢嘅蜜柑雪葩。。怕酸嘅我都入到口。。佢仲有种清新嘅感觉👍🏼👍🏼佢ᗰEᑎᑌ可能成日会转。。想试就把握时间😏..🍛香煎广岛蚝鳗鱼汁烩饭🍛寿喜烧牛肩肉鹿茸菇烩饭🍨蜜柑芝士挞配山椒柚子雪葩🍵焙茶朱古力燕麦奶..📍 KoBaNe by Minimal (荃湾)荃湾白田坝街45号南丰纱厂1楼103号舖..@kobane_themills..=•=•
去到紧系揾下野食啦。。
纱厂其实都有好多野食。。都好难拣架。。
呢次我拣左间ᑕᗩᖴE。。佢都系新嘅。。
佢上手我都黎过。。而佢入面个格局都改左少少。。
位多左。。唔洗排咁耐队😏😏
讲到野食。。我好唔小心咁叫左2个差唔多味嘅意大利饭。。
就系畀佢地个名吸引左😏
但2个饭都好有特色。。
咁当然呢2个饭一定要食左牛个个先。。
蚝个个太浓味👍🏼👍🏼2个都值得试下👍🏼👍🏼
我仲叫左佢嘅甜品。。佢个度甜品都好出色。。
品单止佢个外形好精致。。佢个味都好好😋😋
我叫左佢嘅蜜柑雪葩。。怕酸嘅我都入到口。。
佢仲有种清新嘅感觉👍🏼👍🏼
佢ᗰEᑎᑌ可能成日会转。。想试就把握时间😏
🍛香煎广岛蚝鳗鱼汁烩饭
🍛寿喜烧牛肩肉鹿茸菇烩饭
🍨蜜柑芝士挞配山椒柚子雪葩
🍵焙茶朱古力燕麦奶
📍 KoBaNe by Minimal (荃湾)
荃湾白田坝街45号南丰纱厂1楼103号舖
@kobane_themills
=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=
#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodiesofinstagram#foodstagram#hkcafe#hkcoffee#hkdessert#hkfood#hkfoodie#hkfoodlover#hkfoodstagram#hkig#hkstyle#hongkong#hongkongcafe#hongkongfoodshare#kobane#themills#tsuenwan#tsuenwanfood#tsuenwancafe#荃湾美食#纱厂#南丰纱厂#荃湾cafe