2022-01-10
一条条既乌冬就食得多,一片片既乌冬真系未食过。今次第一次黎试白布乌冬,好新奇☺味道都唔错几好食😋未试过既绝对值得一试!佢呢度午市都几抵食,$75有一份乌冬、一碗迷你丼饭、一份冷菜再加一份小料理👍乜都食到啲,正啊! 1⃣️鸭肉入热汤白布乌冬 + 迷你亲子丼 + 明太子玉子烧 + 盐烧鲭鱼($75)白布乌冬滑捋捋,食落口感几烟韧,冇我想像中咁易夹断😲一碗大概四五块乌冬,啱啱好过到口瘾🤤汤底系鲣鱼汤,清甜好饮,配料仲有啲菇同腐皮。腐皮浸过啲甜甜地既汁,食落有汁渗出黎😋另外鸭肉系烟熏过既鸭胸,几厚。 另外饭拣左亲子丼,虽然系迷你但系其实份量都唔少,鸡肉同滑蛋份量都多。滑蛋够滑,送饭一流👍明太子玉子烧甜甜地,夹埋明太子酱好正。仲有鲭鱼,鲭鱼就比较细件,比较普通。 但系一个餐可以食到咁多野,都真系几满足。同埋白布乌冬真系好特别,大大块,薄薄地好滑但系又几烟韧😚 2️⃣牛肉热汤白布乌冬 + 迷你天妇罗饭(+$12)+ 明太子玉子烧 + 盐烧鲭鱼($75)(+$8转鸡白汤)呢碗既乌冬就拣左鸡白汤,白布乌冬一样系滑一滑口感好好,鸡白汤汤底唔算浓稠,个人会比较推荐本身既鲣鱼汤底多啲,建议唔洗加钱赚汤底。
呢碗既乌冬就拣左鸡白汤,白布乌冬一样系滑一滑口感好好,鸡白汤汤底唔算浓稠,个人会比较推荐本身既鲣鱼汤底多啲,建议唔洗加钱赚汤底。 饭拣左天妇罗饭,好有惊喜wor呢个😳除左最基本既虾天妇罗、南瓜天妇罗呢啲之外,佢竟然仲有带子天妇罗同埋金菇天妇罗!虽然要加钱,但系呢个天妇罗饭真系几高质!炸粉薄脆而且种类算多,值得一试。
3⃣️冷汁白布乌冬(酱油味)+ 迷你亲子丼 + 明太子玉子烧 + 秘制牛筋煮($75)
呢个冷汁白布乌冬系冷面既食法,呢款既卖相更加吸引😍四大片乌冬摊开摆系度,可以沾佢地既酱油,另外仲有一小碟wasabi同葱,加埋落去沾面,味道更加清爽有层次。 另外呢款既小料理拣左秘制牛筋煮,牛筋煮得好软而且好入味🥰
牛肉热汤白布乌冬
冷汁白布乌冬