2023-02-19
Kailash Parbat 系尖沙咀一间印度素食餐厅,位于宝勒巷万事昌广场 3 楼,除咗香港,佢哋响世界各地例如美国,加拿大,英国,新加坡都有分店,当然唔少得主场印度啦。😄餐厅装修简洁而且坐得舒服,好适合一大班朋友饭聚。印度菜已经出名多素食,一间印度素食餐厅更加令素友们久违嘅选择困难证复发啦。🤭当晚试咗好多菜式,真汉子都唔一一介绍,咖哩当然系印度菜强项,好食之余亦有多款选择。其中 Kaju masala 腰果咖哩几特别,亦系其中最辣一款,不过以我唔算好食得辣嚟讲都食到,而且餐厅每张枱都有大支樽装水供应,几辣都可即时救火。🥵或者可叫餐牌上嘅特饮,大杯唔贵,好饮又好靓,适合打卡。我叫嘅 virgin mojito 竟然仲饮到阵阵印度香草味,感觉非常地道。🍸美食亦有打卡元素,例如 Paneer three pepper 用貌似熨斗装咗辣椒上菜,点解就无从深究,但确系吸引眼球,想呃 like 必叫。👁️Sweet chill tofu bowl 则系其中加入少少中菜特色嘅菜式,可能为咗满足香港人嘅口味?佢都够辣,味道亦唔错。😋 Chole bhatura 系油炸包,食落就似油炸鬼。😆真汉子对印