2020-12-01
-🦄LE PAIN QUOTIDIEN @lepainquotidienhk-HARISSA ROASTED EGGPLANT Hkd140Rating🌕🌕🌕🌕🌑ORGANIC GRANOLA YOGURT PARFAIT Hkd72Rating🌕🌕🌕🌑🌑-LPQ系一间会令你感觉置身于外国嘅餐厅🍴餐厅入面绝大部份都系外国人🙊侍应都系🥰而且今次去尖沙咀分店😌环境都几靓几CHILL虽然可以简坐室内又或者室外🤔不过室外无晒位🤣只好坐返入餐厅叹冷气🤭室内都可以慢活一下嘅😤-其实早系大半年前就已经想食呢间餐厅😬感觉入面嘅食物选择都好岩我🤤面包呀沙律呀咁🤪同埋都会有素食嘅选择👍🏻就算唔系素食嘅餐点🌱其他食物都几健康😌感觉上都真系唔错🥳-♦️HARISSA ROASTED EGGPLANT 🍆 中文名称系哈里萨辣酱烤茄子🍆超级惹味😳而且我无谂到系咁大份😨虽然只系半条嘅茄子但佢已经占咗餐碟嘅一大半😨好巨型好吸引🤪面头布满咗红辣椒🌶️各种蔬菜🥬同埋姜葱蒜🧄如果系纯素嘅朋友仔就可能要向店员查询吓先🤔不过佢真系好惹味👍🏻虽然系辣酱但只有10%辣度😌同埋唔好睇佢系素菜又得条茄子🍆其实好饱肚🤤仲有清新嘅田园沙律🥗做
Rating🌕🌕🌕🌕🌑
乳酪酱可以用来解一解啲油腻嘅感觉😗
事关个茄子其实都几油吓🤣一向茄子都好吸油😭
不过整体上都好好食😋然后我好快就清咗🥰
旁边仲有一块面包🥖我就无食到打包拎走咗😂
♦️ORGANIC GRANOLA & YOGURT PARFAIT
即系乳酪再加配谷物同埋新鲜水果🍎
佢送到过嚟个阵我有啲惊讶😦冇谂过咁大碗😅