2021-12-24
素年系👧🏻👦🏽食过最钟意食嘅素食餐厅😍😋今次👧🏻再去食,个餐牌大部份菜式都唔同咗,但味道依然咁好味😋😋😋日式咖喱吉列猪扒意大利饭 $108全场一致同意呢个意大利饭好好味👍😋超级浓嘅日式咖喱汁包围着啲饭😋👍浓味咖喱友必试👍👍佢嘅吉列猪扒食落真系以为食紧猪肉咁,炸皮好薄而且好吉列,食落好脆👍「肉质」好柔软,食落仲有少少汁😋好好味麻辣青酱墨西哥薄饼 $128面头充满着火箭菜,本身👧🏻唔太钟意食火箭菜,但系佢嘅火箭菜都几新鲜,唔会好大浸苦涩味🤔👍食落系真系充满麻辣嘅感觉,好得意🤣食得麻辣嘅人一定要试😋不可能肉酱意粉 $88同平时嘅肉酱意粉感觉差唔多,肉酱嘅味道偏酸,似系加多左蕃茄,所以感觉好Fresh😋👍肉碎食落嘅感觉都系好似猪肉,完全唔会觉得似假扮嘅肉咁🤣不过依个相对其他菜式冇咁特别,如果唔太习惯食素嘅话,可以叫呢个,相对稳阵🤣🤣👍香芋番薯波波 $48识落烟烟银银,几有口感😋里面充满着番薯嘅味道,感觉系好台式嘅食物🤔番薯条配黑松露纯素蛋黄酱 $68返薯条之前都食过,简直系素年必食嘅小食😋每条薯条都劲粗劲大条,外面超脆,里面充满住番薯蓉😋一定要试焗椰菜花配红菜头鹰嘴豆泥 $48小/$78大依个
日式咖喱吉列猪扒意大利饭 $108
麻辣青酱墨西哥薄饼 $128
不可能肉酱意粉 $88
香芋番薯波波 $48
番薯条配黑松露纯素蛋黄酱 $68
焗椰菜花配红菜头鹰嘴豆泥 $48小/$78大
依个菜式真系充满着超级健康嘅素菜😂🤣本身👧🏻会以为自己唔钟意食,点知食落个味道又OK㖞😆因为佢嘅红菜头鹰嘴豆泥系有小小甜味,而且超fresh无腥味,所以食落真系唔错,去厕所有困难既话,食依个一定可以解决问题🤣🤣