2024-11-08 0 浏览
系荔枝角做完野就去附近既D2 Place 1 揾食, 系3楼行左一圈,最终去左最里面既越南野食,因为俾佢既环境吸引左, 佢做到好似cafe 咁好多干花系到, 同埋感觉好企理。去到会有侍应问要普通水定系有气水, 我就叫左有气水。越式芝士咖哩农夫包 (猪颈肉)$158见到呢个好吸引,同埋而家好少舖头有整呢类款式既菜, 成个农夫包烘到好脆, 里面就装住咖哩同其他食材, 有薯仔, 猪颈肉等等, 味道唔会太辣, 似日本咖哩, 甜的, 农夫包烘到好脆, 所以较易切开, 食完呢个都好饱。素菜扎肉捞檬 $88不得不提,呢度有专属素食者既餐牌, 可以俾素食者有更多的选择, 我朋友就是素食者, 当仍见到素食MENU , 真的很开心。而且每样都好食, 呢个捞檬既扎肉真的好似真肉,没有奇怪的味道。马拉盏炒菜 $78够镬气, 菜的味道很好又爽口。越式圆椰汁冻 $68呢个好得意, 整左一个公仔样, 食落椰汁味重。Make your own Smoothie $68一定要试下, 佢有好多唔同既味道选择, 可以自选3样, 好似开盲盒咁, 唔知佢会整到咩味。我就拣左热情果, 牛油果同桃, 上面仲有奶盖同爆珠, 都几
系荔枝角做完野就去附近既D2 Place 1 揾食,

系3楼行左一圈,最终去左最里面既越南野食,

同埋感觉好企理。

去到会有侍应问要普通水定系有气水, 我就叫左有气水。

越式芝士咖哩农夫包 (猪颈肉)$158

见到呢个好吸引,同埋而家好少舖头有整呢类款式既菜,

食完呢个都好饱。

素菜扎肉捞檬 $88

不得不提,呢度有专属素食者既餐牌,

可以俾素食者有更多的选择, 我朋友就是素食者,

马拉盏炒菜 $78

够镬气, 菜的味道很好又爽口。

越式圆椰汁冻 $68

呢个好得意, 整左一个公仔样, 食落椰汁味重。

Make your own Smoothie $68

我就拣左热情果, 牛油果同桃, 上面仲有奶盖同爆珠, 都几得意同好饮。