2022-07-20
点样食推介✨💛素食打卡cafe💛💛尖沙咀黄店💛斋啡 地址:尖沙咀柯士甸道154-156号花园大厦地下7B号舖🍖红丝绒纯素蛋糕 $54 (7/10)冇蛋同奶嘅蛋糕口感会比较扎实,食落会似brownie多d,蛋糕反而比cream更甜,成旧蛋糕一个人食晒会好饱肚🤣🍖蝶豆花柚子梳打 $50 (7.3/10)卖相好靓❤️,蝶豆花嘅蓝色同柚子蜜嘅黄色沟埋会有渐层嘅效果,味道上就系柚子蜜梳打,夏日炎炎饮完好解渴💕🍖Vego All Day $148 (7.2/10)健康版嘅全日早餐食晒都唔会有罪恶感,个芝士新猪柳味道上同普通汉堡扒冇咩分别,系口感上会比较chewy d,素芝士本身烧过黎,劲香火炙味,加埋大啡菇一齐食好夹!里面仲有个竹炭bagel🤣🤣,口感好烟韧但如果烘一烘会更好,其他仲有好多生果同菜,蓝莓啊~牛油果啊~香蕉啊~火龙果啊~沙律菜们就有用柚子汁调味过,食落好清爽冇负担,我会叫依个ADB做肠胃畅通餐🤰🍖泰式新猪肉金不换叶pizza $138 (7/10)pizza表面有火炙过,d素芝士都系比较有咬口,调味上都偏辣🤣🤣,加埋金不换一齐食系好香泰式炒肉碎嘅味🍖抹茶红豆蕨饼 $45 (7.5/10
💛素食打卡cafe💛
💛尖沙咀黄店💛
斋啡
地址:尖沙咀柯士甸道154-156号花园大厦地下7B号舖
🍖红丝绒纯素蛋糕 $54 (7/10)
🍖蝶豆花柚子梳打 $50 (7.3/10)
🍖Vego All Day $148 (7.2/10)
🍖泰式新猪肉金不换叶pizza $138 (7/10)
🍖抹茶红豆蕨饼 $45 (7.5/10)
蕨饼本身口感做得好好,够晒烟韧,抹茶味唔会好苦好浓但够做,加埋红豆蓉一齐食更幸福💕
🍖Espresso Tonic $55 (8/10)
钟意饮espresso tonic嘅朋友唔好错过斋啡嘅出品,酸度恰到好处🤤,落左块柠檬多左层果香味,jeng
回头指数: 🍧🍧🍧 (满分:🍧🍧🍧🍧🍧)
好坐指数: 🧎🏻♀🧎🏻♀️🧎🏻♀️️🧎🏻♀️ (满分:🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️)
店内采用自助服务,用餐区同收银区隔开左,记得食完野收好餐盘🕺🏻,系度冇店员望住你食野人都自在d🙆🏻♀️,可以享受一个悠闲嘅good afternoon