2020-06-15 2607 浏览
次次经过厚福街都见到2DP排满长长人龙,有时都会心郁想试下究竟点解佢咁受欢迎!直到有日落雨天,终于唔算太多人就比我同朋友揾到机会喇~出面等位唔多,但入面依然坐满晒人,所以惟有退而求其次去左吧枱位坐~其睇餐牌之前,其实都唔知佢系一间素食餐厅,整系知佢有个原个蜜瓜沙冰好出名,睇过之后先发现原来素食都可以有好多花款煮意,卖相都相当吸引!原个南瓜忌廉大麦饭,比餐牌张图完全吸引左,每粒饭都充满淡淡忌廉香,食落唔会腻口,饭粒好有口感,最令我陶醉既系,每食一啖都加上侧边南瓜蓉,提升左唔少层次感!忌廉牛肝菌素肉碎阔条面,阔条面烟韧弹牙,加上素肉碎味道同口感都同真肉碎好相似,但忌廉牛肝菌个汁我就觉得略为少左啲,令到个面底偏干身,我自己就比较中意湿润少少既口感~纯素鸡腿,好有惊喜既一款菜色,外观上同鸡腿系冇分别,再加上有酸辣汁坐镇,而第一下咬落去口感相当脆身,内里系一层层令到素鸡腿胀卜卜既腐皮,估唔到纯鸡腿都可以整到咁出神入化!火龙红茶乳酪,嗌左杯火龙红茶乳酪,乳酪相当出众,味道上去健康又开胃~蜜瓜碗 农埸牛乳刨冰,最后紧系唔少得人气大热佢地既蜜瓜碗!粒粒果肉相当香甜,而且冻冰冰消暑解渴一流~牛乳刨冰又香
次次经过厚福街都见到2DP排满长长人龙,
有时都会心郁想试下究竟点解佢咁受欢迎!
直到有日落雨天,终于唔算太多人就比我同朋友揾到机会喇~
忌廉牛肝菌素肉碎阔条面
纯素鸡腿
火龙红茶乳酪
蜜瓜碗 农埸牛乳刨冰
蜜瓜碗 农埸牛乳刨冰,最后紧系唔少得人气大热佢地既蜜瓜碗!
粒粒果肉相当香甜,而且冻冰冰消暑解渴一流~
牛乳刨冰又香又滑身,真系名不虚传!
纯素鸡腿
火龙红茶乳酪