2020-11-18 877 浏览
一睇到系素食西餐,已经觉得几特别! 因为未试过喺香港食全素西餐呢😊 餐厅设计都几靓,有啲欧洲feel,餐饭美中不足就系隔离枱讲嘢好大声,成餐饭好嘈😵地址算易揾,扶手电梯隔离就系设计几靓我哋比较细食,两个人哎咗一个Dinner Set,一个Appetiser,另外再加多咗个汤,一人一碗😌首先介绍吓dinner set:Mjrror Salad 沙律酸醋味好浓,都几开胃!Baked Mushroom Toast 芝士焗蘑菇多士多士脆卜卜,面包边系㶶嘅,入边又唔会硬晒!上面嘅芝士味几清新,唔会抢走蘑菇味😄Vegetarian Bourguignon 法式红酒烩野菜上菜嘅时候觉得平平无奇,只系几样唔同嘅蔬菜。点知食落个汁好好味㖞!啲蔬菜仲要好软淋,系蘑菇吸得太多汁,有啲咸🙈deep-fried pumpkin risotto in tomato sauce 意式番茄酱伴炸南瓜意大利饭上菜有惊喜!第一次见咁样嘅意大利饭,本身以为系意大利饭配炸南瓜,点知原来系炸饭🤣 睇嚟系间餐厅几出名嘅菜式,隔离枱专登为咗呢个饭而来!首先,番茄酱唔系平时樽𠮶种,系好鲜味嘅酱~ 如果点少啲酱,仲食到个炸饭有好清新嘅

地址算易揾,扶手电梯隔离就系

设计几靓

首先介绍吓dinner set:
沙律

Mjrror Salad 沙律
酸醋味好浓,都几开胃!

芝士磨菇焗多士

Baked Mushroom Toast 芝士焗蘑菇多士

法式红酒烩野菜

意式番茄酱伴炸南瓜意大利饭
上菜有惊喜!第一次见咁样嘅意大利饭,本身以为系意大利饭配炸南瓜,点知原来系炸饭🤣 睇嚟系间餐厅几出名嘅菜式,隔离枱专登为咗呢个饭而来!首先,番茄酱唔系平时樽𠮶种,系好鲜味嘅酱~ 如果点少啲酱,仲食到个炸饭有好清新嘅南瓜味!炸得刚刚好,有粒粒南瓜,仲有软嘅意大利饭,个口感几特别!

set dinner包左嘢饮
糖水有啲特别,唔系平时茶餐厅𠮶种死甜嘅糖浆,个颜色红红橙橙,几好味㖞!

另外点咗两样嘢食:
法式洋葱汤

mushroom soup 法式洋葱汤
喺法国菜嘅汤入边,我最钟意就系洋葱汤。
海量洋葱煮成汤,味道浓郁又健康!

Rosti Bites with black truffle sauce
炸薯波配黑松露酱
本身谂住系前菜,点知份量咁多😂 成兜满满嘅薯波,啲薯波唔系hea薯蓉,真系食到粒粒薯仔㗎!除咗黑松露酱仲配埋番茄酱,一粒一啖,好快食晒😀😙
2020-11-17
沙律