2021-03-14 153 浏览
已经唔记得系第几次嚟一禅,但系佢哋每一次都仲比到好多惊喜。睇佢哋嘅IG成日都见到新嘅甜品推出,而且多数都系冇蛋冇奶既纯素。今次就见到佢哋推出左抹茶挞同埋栗子挞,个样就好吸引嘞,唔知味道系点嘅呢?🍵抹茶挞净系卖相都已经cute爆!上面一个个波波睇落似棉花糖,原来系cream黎既😆香滑既cream加埋少少涩既抹茶配搭得好好!挞皮系厚身果款,够脆身唔会好硬,又比用牛油整既冇咁漏,好味😋🌰栗子挞栗子好creamy食落完全冇粒粒,个挞入面内有干坤😵薄薄既cream下面藏左一层蛋糕,蛋糕下面仲有层焙茶酱,好有惊喜😍依个挞皮就比较薄,系另一个texture,两个我都钟意🥰最近见到佢哋出咗纯素士多啤梨蛋糕,相信好快又要再去食喇。

🍵抹茶挞

🌰栗子挞

最近见到佢哋出咗纯素士多啤梨蛋糕,相信好快又要再去食喇。
外卖自取