餐厅: 無肉食 (My Central)
资讯:

餐厅: 無肉食 (My Central)
资讯:

2021-05-31 2074 浏览
无肉食系香港素食自助餐既始祖,分店越开越多,包括北角、佐敦、旺角、中环同荃湾。当中中环分店一开始更加系所有食物都不含蛋奶,100% vegan。果阵知道真系几惊喜,终于唔洗睇牌仔上面写有冇蛋奶,所有想食既野都可以夹入碟。但后来唔知几时又变返左做有蛋奶供应,都几失望,同埋觉得有啲可惜。因为疫情关系都好少去食自助餐,叫外卖会好啲。无肉食有固定外卖menu,另外客人都可以比$50喺自助餐到拣自己想食既野。咕噜菠萝猴头菇几好食,酸甜度适中,个饭超大,建议少饭。加钱可以要多个小食,炸腐皮卷唔会好油,唔错。自己夹虽然多啲款式拣,但就冇我想食既咕噜猴头菇。食物比较家常菜feel,冇乜特别。其实一间本身系vegan既餐厅,卖返蛋奶之后系咪会多左好多生意?真系会有人因为有蛋奶先去帮衬?个逻辑真系唔系好明,不过都系果句,有啲可惜。