2020-02-08
打边炉系冬天少不了既活动,个个打边炉都话要食肥牛,听到素食边炉就以为得菜会好dry,但其实素食边炉一啲都唔dry,而且仲好正添!素食火窝有四款汤底,我地拣左鸳鸯汤底,一边系清汤,一边系沙嗲。落单前问左阿姐沙嗲汤底有冇蛋奶,佢话啲师傅都系咁食,咁应该即系冇蛋奶啦!火窝料可以散叫,但如果唔想用脑就可以叫什锦火窝,乜都有啲。我地又问多次阿姐啲火窝料有冇蛋奶,佢话得个素鸡柳有蛋奶,可以帮我地换第啲料,好贴心。我地叫左一个大既什锦火窝,真系好大盘!素料啦、菜呀、菇同好多豆腐。唔钟意食素料既可以考虑散叫。另外仲叫左个好多人都推荐既炸水饺,就咁食又得,放落汤当响铃咁食都仲得。除左打边炉,万宝仲有任食生果,当晚既生果有木瓜、梨同蕃石榴。负责既叔叔成晚不停手咁去切生,唔洗担心啲生果唔新鲜,啲姐姐仲系咁提我地去拎黎食,好贴心呀。万宝既装修系旧啲同老土左啲,坐亦未必坐得好舒服,但味道同服务都令人好想再黎encore!